Hvorfor skal du komme deg ut i naturen?

 

I naturen både bruker og bygger du energi, i tillegg til å få mer mentalt overskudd. Enkelt og greit: meditasjon og balsam for sjelen. Om du har vært ute en kort eller lang tur, er ofte fantasien og pågangsmotet på topp.

 

Enkelte påstår at livet kan forlenges med åtte år om du er i fysisk aktivitet. Tenk å ha åtte år du kan fylle med flotte naturopplevelser sammen med dine kjære.

 

Er det godt vær er det selvsagt mye mer hyggelig, og gjør det lettere å komme seg ut, enn hvis det er dårlig vær. Men ikke undervurder det å være ute i regn- og snøvær. Bare kle deg godt nok så kan du fort oppleve mye nytt.

 

Her er 6 tips til enkle turer for store og små.

 

 

 

1. En kort tur

 

En tur trenger ikke være lang. Ta med deg kaffe og/eller kakao på termos og kjør til et fint naturområde enten det er ved sjøen eller i innlandet. En halvtimes gåtur med påfølgende kakaopause blir tilsammen en flott tur.

 

Noen enkle leker etter pausen gjør at turen blir enda lenger og enda mer morsom.

 

2. Ta middagen ute

 

Ute i det fri har du valget mellom å nyte medbrakt mat som du har laget ferdig hjemme. Det lure er da å lage en gryterett og ta den med på en termos slik at den holder seg varm til du skal spise den.

 

Det er fint mulig å gjøre det litt mer avansert, men samtidig enkelt. Ta med en enkel brenner og en kjele, kok opp vann og fyll opp din turmat-pose med riktig mengde vann, og vent noen minutter.

 

Dette er god mat i passe porsjoner. Godt og næringsrikt for liten og stor. En spekepølse er også smakfull og fin og fungerer fint både på tur og ved frokostbordet.

 

Er du en ivrig fisker og skaffer maten din selv, er det veldig moro med selvfisket middag i stekepanne på bål eller på brenner.

 

 

3. Ekte bålkos

 

Kosen rundt bålet er noe av det de fleste av oss ser frem til når vi fyrer bål. Grille pølser eller annen mat på bålet er kjempegodt, og noe alle barn og voksne liker.

 

Det er mange andre ting du kan lage på bålet som pinnebrød, popcorn, toast, vafler, pannekaker, marshmallows mm. Se vår artikkel om bålkos fra tidligere.

 

4. Ta flotte mobilbilder

 

I dagens samfunn går alle rundt med en mobiltelefon i lommen, og de fleste av disse har et flott kamera. Et mobilkamera greier ikke å stille opp mot et godt kompaktkamera eller speilrefleks, men det viktigste er å benytte kameraet du har for hånden.

 

Vi har laget 8 enkle tips for at dine bilder skal bli litt bedre.

 

Kanskje vil du dele dine bilder på Facebook eller Instagram. Tag gjerne bildene med #skittfiske. Kanskje er det ditt turbilde som blir Ukens Instagrambilde på @skittfiskeno?

 

 

5. Fiske etter sjøørreten

 

Selv om det er kaldt i vannet er fisket godt! En enkel stang, snelle og et utvalg sluker er egentlig alt som skal til. Veldig moro for både store og små. Kanskje dere har en fiskekonkurranse? Les Fiskejegerens 5 tips til fluefiske etter sjøørret.

 

 

6. Gå en tur i skogen når det er mørkt

 

En tur alene i skogen når det er mørkt og kaldt frister kanskje ikke, men med familien rundt deg blir det straks mer spennende. Hold deg til områder du er godt kjent eller til løyper du kjenner fra før.

 

Skogen endrer seg fort når mørket kommer. Har du med gode hodelykter til alle som er med blir det ekstra gøy. Kanskje dere er heldige å få se noen øyne som lyser i mørket?

 

 

God tur!

 

 

Artikkelen er skrevet av: Lars Øystein Iversen og Per Anders Tveit