Lys opp i mørket

Er det helt mørkt? Kjøp en ny lykt!

 

Vi er på full fart inn i mørketiden, og flere av oss finner frem gamle lommelykter fra skuffer og skap, og innser at den burde vi byttet ut allerede for flere år siden.

 

Skal du gå til innkjøp av en ny lykt, er det greit å først definere hva og hvor du skal bruke den, så får du en lykt som er bedre tilpasset ditt bruk. Skal du løpe, sykle eller gå tur kan du velge en lykt som passer perfekt til formålet.

 

En lykt med høy lumen er ikke nødvendigvis den beste. De fleste av oss har hørt at høy lumen er bra, og at de lyser bedre jo høyere tallet er. Dette er ikke nødvendigvis helt riktig da Lumen måler lysmengden som kommer ut av lyskilden, men den sier ikke noe om hvordan lykten utnytter lyset videre. En lykt på 300 lumen kan derfor lyse dårligere enn en lykt på 150, fordi lyktens utforming ikke utnytter lyset riktig eller retter det dit du vil lyse opp.

 

Noen lykter oppgir høy lumen, men så viser det seg at den bare kan lyse sterkt i en kort periode, før den automatisk setter ned lysstyrken for å spare både LED og batteri. Enkelte lykter lyser svakere og svakere helt til batteriet er brukt opp, mens andre lykter lyser sterkt og bra hele tiden, helt til de brått slutter å lyse når batteriet er brukt opp.

 

Les mer om Lumen her: http://www.tu.no/artikler/derfor-er-lumentallet-viktig-for-hodelykten/223091

 

Gode lommelykter

 

 

Gode hodelykter

 

 

 

 

Den geniale teltlykten

Det er en lommelykt! Det er en lykt! Det er et sikkerhetslys! 
Det er ... 3-i-1 LED Mini lommelykt fra NiteIze.


3-i-1 LED Mini lommelykt får enkelt plass i lommen, men ikke bli lurt av størrelsen. Dette fullverdige minilommelykten som belyser like bra som en lommelykt, lykt, eller sikkerhetslys. 

 

Supersterk, 80 Lumen lommelykt med høye og lave moduser både som en lommelykt, og når den forvandles til en lykt med en enkel glidende bevegelse. I enden av lykten finns et rødt sikkerhetslys med egen bryter for å stille den inn på: fast lys, blink, eller SOS modus. 

 

Den kompakte størrelsen, som har en robust aluminiumskropp kommer til å gjøre dette til en ny favoritt for bilens hanskerom, eller neste campingtur.