Isfiske etter storgjedda

 

Vi ble med vår medarbeider Peder og "Explore Finnskogen" på ismeite etter gjedde. Med flott natur, fint vær og mange timers fiske fikk Peder og gjengen flere gjedder. Rekorden denne dagen ble utrolige 123 cm og 14,96 kg.

 

Mine beste tips til deg som ønsker å begynne med ismeite

Jeg anbefaler 4-6 stenger både for å øke sjansen for hogg, men også et antall som man klarer å holde styr på. I tillegg bør du ha 50-70 cm titanium eller stålrigger med to stk treblekroker i størrelse #2 til #4.

 

Bruk et blylodd over riggen på 10-20 gram for å spenne opp indikatoren. (Bruk en gummikule mellom bly og riggen for ikke å skade knuten under kjøring av fisk).

 

Det blir mye utstyr til denne type fiske, derfor vil jeg anbefale å skaffe seg en dyp pulk. Pulken vi har, har mye plass og de har mye rom for å oppgradere med f.eks stangholdere. Har man stengene satt i stangholdere i pulken kan man ha dem ferdigrigget og snører er skånet fra ting som kan skade det. 

 

En Bjelle på indikatoren lar deg høre når du får hugg på riggen. Heng agnet rett under isen mellom 0,5-1,5 m, gjedda er en predator som er vant med å jakte fisk som svømmer rett under isen. Sett mothugg først når du kjenner motstand, gjedda har en tendens til å svømme avgårde med agnet i munnen før den vender 180 grader når den vender agnet. Dette gir en slakk i snøret vi ikke kan se.

Skitt fiske!

Anbefalte produkter til ismeite