Oppstarten

Skitt Fiske AS ble startet av tre studenter som gikk på BI i Sandefjord. Utgangspunktet var at de ønsket å starte noe sammen og drive for seg selv, men utfordringen var å finne ut hva. To av dem gikk markedsføring, mens den siste gikk økonomi. Selv om to av dem var lidenskapelige fiskere, så måtte det en danske til for at de skulle komme på sporet av bransje. 


Anders Amundsen:

«Sandefjord ligger ikke langt unna lakseelva Numedalslågen, og hver sommer leies deler av elva ut til en gjeng danske fisketurister. Vi dro opp for å kikke på siden det ikke er ledige kort i denne perioden, og mens vi satt der kom det en av disse danskene opp til oss. Han ville selge oss fiskeutstyr, nærmere bestemt en Ambassadeur classic, og han skulle ha halv pris av hva butikkene i Norge tok. Vi spurte selvfølgelig om hvor disse var stjålet, men han bedyret at han hadde kjøpt dem i butikk i Danmark. Han gjorde dette hvert år for å gjøre fisketuren billigere for seg selv. Vi visste jo at fiskeutstyr var billigere både i Sverige og i Danmark, men at forskjellene skulle være så store var vi ikke klar over.»


Når fiskeinteressen var stor blant gründerne, og videre undersøkelser viste at marginene var gode på fiskeutstyr, så ble valget om å gjøre jobb ut av hobbyen tatt. De satte seg også som mål å gjøre fiskeutstyr billigere i Norge, og firmaet ble startet i 2003 under navnet Ristan DA. Planen var å drive en ren nettbutikk, men dette ble stoppet ved at skandinaviske distributører og produsenter nektet å selge til rene nettbutikker.

 


Richart Larsen:

«Vi hadde ikke råd eller lyst til å starte en fysisk butikk, så dette satte selvfølgelig en liten stopper for planene våre. Etter en del diskusjoner bestemte vi oss for å søke lykken hos de største sportsfiskebutikkene i Sverige og Danmark, for å se om vi kunne få til en eller annen form for avtale om varekjøp. Vi endte til slutt opp hos Jan & Bo´s Lystfiskershop i Roskilde, og fikk til en avtale vi følte vi kunne leve med.»


Startkapitalen på 150.000,- ble brukt på 1/3 til nettbutikk, og 2/3 til varekjøp. Lager og pakkedisk ble installert hjemme i kjelleren hos en av foreldrene. Det tok 3 uker før første ordre på nettbutikken kom, men etter hvert begynte det å røre på seg mer. Etter hvert som tiden gikk ble det også problemer med å supplere mindre kvanta fra en butikk i Danmark, så avgjørelsen ble tatt om å starte en fysisk butikk slik at vi kunne få skandinaviske distributører. 


Butikken

Første butikken lå på et industrifelt, og lokalet var på hele 100m2. Deretter ble lokalene utvidet hvert år i 3 år, før butikken ble flyttet til Pindsle i Sandefjord og et bygg på 1000m2. I dag er butikken fortsatt lokalisert på Pindsle, men i et helt nytt bygg på 2000m2, samt at lageret på 2000m2 ligger 500m unna. I disse dager utvides butikken med en egen jaktavdeling på 350m2.


Lager

Bedriften har investert i et supereffektivt og topp moderne robotlager, helt likt Komplett.no, for å sørge for at du som kunde får varene raskere og uten plukkefeil. I 2016 ble det sendt ut over 70.000 pakker til jakt- og fiskeinteresserte kunder. 


Service

Skitt Fiske har også sin egne serviceavdeling, der to dedikerte og flinke medarbeidere jobber med alt fra returer og reklamasjoner. De har lang erfaring og vet hvor viktig det er for våre kunder å få reparert, byttet eller reklamert hvis uhellet først er ute. Har du en knapp som har falt av, så skal du ikke se bort fra at den sys på mens du venter.


Salgsavdelingen

Alle 25 fast ansatte hos Skitt Fiske er dedikerte innenfor sine områder, og det dekker de fleste områdene innenfor jakt, fiske og friluftsliv. Salgsavdeling består av to mann, men alle 25 utnyttes hvis det kommer et spørsmål de to ikke kan svare på. Med over 40.000 varelinjer skal det godt gjøres at en kan alt, men sammen dekkes de aller fleste områder.


Nettbutikker 

Skitt Fiske har hele tiden vært en spesialistforretning for fiskeutstyr, men med et godt utvalg produkter innen friluftsliv. I 2014 startet man med salg til Sverige, samt en satsning innenfor jakt. I 2017 ble det åpnet en dedikert nettbutikk for jakt, og Skitt Fiske AS driver i dag disse nettbutikkene:

 

Skitt Jakt

Skitt Jakt er startet for å kunne tilby våre jaktinteresserte kunder en nettbutikk med bedre og mer relevante tilbud og kommunikasjon. Om du ønsker å få oppdatert informasjon og tilbud fra vår jaktavdeling, så kan du melde deg på nyhetsbrevene på Skittjakt.no.


Du kan bruke samme innlogging som du i dag bruker på Skittfiske.no, men kampanjer, tilbud og kommunikasjon er forskjellig, så hvis du ønsker å holde deg oppdatert på hva som skjer i vår jaktbutikk, så kan du melde deg på Skittjakt.no


Vi håper du får en flott sesong, og ønsker deg Skitt jakt og fiske!