Black Friday - årets største handledag på Skitt Fiske!

 

Black Friday er dagen du gjør de beste kjøpene og sikrer julegavene. Det er flere historier om hvordan dette handlefenomenet oppstod i USA og hvordan norske butikker og nettbutikker tok til seg Black Friday.


Det som er sikkert om Black Friday er at dette opprinnelig er et USA-fenomen og at det er første handledag etter Thanksgiving.  Dette skulle være starten på julehandelen for de fysiske butikkene og den største handledagen i året da butikkene hadde store rabatter. Enkelte mener også at dette var dagen butikkene byttet fra å skrive røde tapstall i regnskapet til å bli lønnsomme og skrive med sorte tall.

 

Andre mener også at navnet Black Friday oppsto fordi det var så mange kunder som skulle til butikkene å handle at det ble kø i trafikken og veldig mye eksos i luften.

 

Nettbutikkene lagde for noen år siden sin egen versjon av dagen, kalt Cyber Monday. Men de siste årene har både nettbutikker og fysiske butikker tatt til seg begge dagene. Om det heter Black Friday, Black Week, Black Weekend eller Cyber Monday så er det hoved fokus på rabatter fra A til Å.

 

Black Friday - 5 år på rad

Skitt Fiske har nå kjørt Black Friday i fem år på rad og for oss startet Black Friday en sen torsdag ettermiddag. Da fikk sjefen, Anders Amundsen, et nyhetsbrev på e-post fra en større norsk nettbutikk som sa at de feiret «Black Friday». «Det burde vel vi få til også» sa han fra kontoret.  Den torsdagen gikk vi ikke hjem, før det ble tidlig fredag morgen. Denne helgen ble det også mye pakking for alle ansatte på vårt lille manuelle plukklager.


Søndag morgen ble fulgt opp men en sms fra Anders Amundsen til alle ansatte der han skrev «Takk for en super Black Friday. Vet dere hva Cyber Monday er?». Da var det bare å komme seg på jobb igjen. Vi brukte nesten 14 dager på å få sendt ut alle varene fra salget den helgen.

 

Fast tradisjon

Siden den første og litt ville starten på handle-bonanzaen Black Friday, har vi planlagt bedre og bedre for vært år. Black Friday har også blitt en fast tradisjon for både oss og våre kunder. Vi kan med trygghet si at dette er vår største handledag gjennom hele året.

 

Ny fiskesnelle til jul? Her finner du de sorte snelletilbudene

 

I år har vi planlagt mye og jobbet hardt med alt fra nytt robotlager og nye servere til andre måter å annonsere digitalt på. For første gang har ikke serveren bukket under på grunn av mengden besøk på nettsiden eller antall ordre som har tikket inn gjennom hele døgnet. Lageret har heller aldri pakket så mange ordre så fort heller.

 

Ute etter rabatter? Sjekk alle våre sorte rabatter

 

Black Friday LIVE-sending fra vårt nye lager

I år har vi for andre gang hatt LIVE-sending sammen med nettstedet Hooked.no. I bakgrunnen kan du se hvordan lagerrobotene våre kjører frem og tilbake med varene.


 

Black Friday vs. Black Weekend

Siden årets Black Friday har gått så bra så synes vi det er synd å avslutte med en gang. Derfor kjører vi i gang med en langhelg og døper om Black Friday til Black Weekend og kjører alle rabattene gjennom hele Cyber Monday.

 

 

Artikkelen er skrevet av: Lars Øystein Iversen