Beskytt deg mot myggen og myggstikk

Her har vi satt sammen noen enkle tips til hvordan du best kan beskytte deg mot mygg og andre plagsomme innsekter når du er ut på tur. I hovedsak er det 3 ting som hjelper – kle på seg, dekke ute/soveplassen, og myggmiddel.

 

Beskyttelse og klær mot myggen

  • Unngå å slå opp leirplass på steder hvor myggen typisk oppholder seg. Som for eksempel ved myrområder og andre steder hvor det er mye fuktighet.
  • Bål røyk holder mygg og innsekter unna.
  • Bruk myggnetting over soveplassen.
  • Hodeplagg med myggnetting er en effektiv beskyttelse.
  • Kle på deg slik at du dekker utsatte områder på kroppen.

 

Vi fører klær som har innebygd Insect Shield – Dette er plagg som inneholder et innsektsmiddelet som heter Permetrin som er integrert i selve stoffet og effekten varer i opptil 70 vask. I tillegg har plaggene UV-beskyttelse, luktstopper og tørker ekstra hurtig.

 

Insect Shield med Permetrin hjelper til med å støte ifra seg insekter som mygg, flått, hjortelus, maur, fluer og knott. Insect Shield var det første EPA-registrerte insektsmiddelet som er godkjent for bruk i klær allerede tilbake i 2003. Siden da er det brukt i over 25 millioner plagg. Insect Shield er mye brukt av mennesker som jobber i utsatte insektsområder som regnskoer, tropene, myr- og våtmarkesområder. Det er av den grunn også populært bland jegere, fiskere og friluftsmennesker.

 

Plagg med Insect shield og Bugs Away anbefales om du skal oppholde deg mye ute i naturen når det er myggsesong eller i plussgrader fra april til oktober i forhold til flått og hjortelus.

 

Usynlig

InsectShield og BugsAway er usynlig på plaggene.

 

Luktløst for mennesker

Ingen sterke og skjenerende lukter, fettfulle overflater eller behov for ofte påføringer.

 

Holder lenge

EPA registrert og testet for å holde opp til 70 vask.

 

Enkelt å vedlikeholde

Kan vaskes som normalt tøy, men ikke i tørketrommel.

 

 

Myggmiddel

  • Ikke smør deg for ofte. En påsmøring holder vanligvis i mange timer. Er man veldig aktiv og svetter mye så bør man påføre myggmiddelet oftere.
  • Påføre gjerne myggmiddel på klærne, men kun på utsiden og der klærne møter hud – som krage og nederst på ermene.
  • NB! Innsekt middel kan lage oljeflekker på klær av syntetiske stoff. Test ut et lite område før du påfører middelet på større områder.

 

Vi fører kjente merker som Autan - Best i test 2016, bestselgeren Mygga og Jungelolje.

 

Artikkelen er skrevet av: Trond Sørbøe