399758 399758 399758 399758

Abel TR #5/6

Fluesnelle klassikeren er kommet tilbake

Varenr: 235023
4 569,-
Midlertidig utsolgt hos leverandør
 • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke
Få mail når varen er på lager

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerSupport
Beskrivelse

En klassiker har kommet tilbake! Selv om den nye Abel TR fluesnellen holder seg til sitt opprinnelige opphav, har den fått et moderne design de aller fleste ørretfiskere drømmer om å fiske med.

 

 • Topp kvalitet
 • Enestående design
 • Lav vekt
 •  

  De delvis åpne sidene på rammen til snellehuset kommer fra Abel sine historiske sneller og med sine unike egenskaper er den mer innovativ enn noe annet Abel har produsert noen gang.

   

  Abel har oppgradert denne moderne snellen der det virkelig teller, men samtidig tatt med seg hele sin historie. Solid fluesnelle som er strømlinjeformet, til å stole på og en drøm å fiske med.

   

  Får du gåsehud av lyden en fluefiskesnelle lager når fisken kjører, vil denne treffe deg midt i hjertet. Virkelig en premium fluesnelle!

   

  Moderne fluesneller

  Abel TR (Trout) er laget med moderne metoder av Abel sine meget dyktige CNC-maskinoperatører i Montrose, Colorado. Snellene er blitt ekte mesterverk med sin flotte design, enestående detaljer og lave vekt.

   

  En integrert presisjonsbalansert klikker på selve spolen eliminerer behovet for en motvekt, gir et rent utseende og beholder den ikoniske "snelle-lyden" Abel er kjent for.

   

  TR fra Abel har også en stor senterspole (large abor) som er konstruert for å redusere lineminnet på fluesnøret og for å øke hastigheten på innsveivningen.

   

  Abel logoen er vakkert frest inn det rustfrie stålet på både senter av rammen og spolen, og legger til det ekstra detaljnivået som bare finnes i en Abel-snelle.

   

  • Kun 21 kvalitets-produserte deler sørger for lang levetid
  • Enkelt vedlikehold med få deler
  • Et velutviklet klikk-system forhindrer overspoling og beskytter tynne spisser
  • Delvis åpen ramme for perfekt balanse, vekt og utseende
  • Silhuetter av en steinflue, vårflue og døgnflue er frest ut på innsiden av rammen
  • Spole som er rask å bytte ved behov med godt grep og stor spole størrelse 
  • Designet & maskinlagd av ørretboms fra Colorado
  • Laget i USA

   

   

  Fakta om de ulike snellestørrelsene

  Størrelse
  (Size)

  Vekt
  (Weight)

  Spole diameter
  (Spool diameter)
  Senter diameter
  (Arbor diameter)
  Spolebredde
  (Spool width)
  Kapasitets eksempel
  (Capacity Example)
  #2/3

  119 gram
  (4,19 oz)

  7,77 cm
  (3,06")
  4,37 cm
  (1,72")
  1,97 cm
  (0,775")
  #2 + 65m 20lbs / #3 + 50m 20 lbs 

  #4/5

  132 gram
  (4,65 oz)
  8,36 cm
  (3,29")
  4,78 cm
  (1,96")
  1,97 cm
  (0,775")
  #4 + 85m 20 lbs / #5 + 65m 20 lbs
  #5/6 147 gram
  (5,19 oz)
  9,35 cm
  (3,68)
  5,64 cm
  (2,22")
  1,97 cm
  (0,775")
  #5 + 110m 20lbs / #6 + 100m 20lbs

   

   

  Abel er amerikansk, men hva betyr det?

  Abel produserer 100% av produktene sine i USA etter eget valg. Ingen unntak. Den enkle grunnen er kvalitet. Hos Abel lager de hvert produkt fra begynnelse til slutt i egne lokaler.

   

  Produktene er produsert kun med ved å benytte de beste kvalitetene på aluminium, rustfritt stål og de andre eksklusive materialene på høypresisjons CNC-maskiner (Computer Numerical Control) som man også bruker til å produsere utstyr innen romfart og medisin. Abel har de høyeste kvalitetskravene i bransjen, noe som resulterer i produkter som varer livet ut.

   

  Differensiert av kvalitet

  For å produsere sine høykvalitetsprodukter, produserer Abel 100% av delene sine internt. De bruker avanserte, egenutviklede bearbeidingsprosesser og etterbehandlingsmetoder.

   

  Hele produksjonslinjen, fra begynnelsen av et nytt produkt, til design, prototyping, testing og helt til det endelige produktet, skjer i Abel sitt eget FoU-laboratorium. Denne forpliktelsen til høy kvalitet sørger for at Abel har et konkurransedyktig fortrinn over konkurrentene.

   

  Amerikansk, Premium, Performance

  Abel er en premium, amerikansk produsent av fiskeutstyr. Etablert i 1980, og har det rundt 50 ansatte over hele verden. Det har hovedkontor i Montrose, Colorado. Der har de sitt produksjonsanlegg for høykvalitets presisjon fabrikk, samt forsknings- og utviklingslaboratorium.

   

  Abels produkter oppfyller de høyeste standardene innen kvalitet, design og produksjon, og selskapet investerer mye i forskning og utvikling for å fortsette å forbedre design og teknologi. Abel har skrevet seg inn i historien ved å lage utstyr til verdens fremste guider og fiskelodger, og har vunnet flere IGFA verdensrekorder og bransjedesignpriser enn noen annen produsent av fluefiskeutstyr i verden.

   

  Inspirert av fjellene

  Fjellene har påvirket Abel sin uavhengighet og utviklingen av selskapet. Fjellene har også skapt et svært mangfoldig, men likevel veldig samarbeidsvillig område. 

   

  Fabrikken ligger rett ved de velkjente Rocky Mountains, og Abel er stolte av å produsere produktene sine i Colorado sin vestre del. Fjell er uunngåelig i Colorado og for en fiskeutstyrsprodusent som Abel, gir Rocky Mountains den perfekte lekeplassen for å inspirere til innovasjon og ingeniørkunst for fluefiskeentusiaster som Abel.

   

  Bevaring av naturen

  For Abel har en hjørnestein i selskapet alltid vært å gi tilbake til verdige formål, spesielt til restaurering av elver og bevaring av dyrelivet. I sin 30-årige historie har de donert 10% av hvert salg av sine fluesneller til beskyttelse av elver og bevaring av dyrelivet, noe som har blitt til over 2.310.000 dollar i støtte.

   

  Abel har historisk sett også laget en rekke sneller til fordel for bevaring av naturen og andre gode formål.

   

  Kundeanmeldelser
  Spørsmål & svar
  Tilbehør
  Alternativer
  Support