Abel Reels logo

Abel

 

Abel produserer 100% av produktene sine i USA etter eget valg. Ingen unntak. Den enkle grunnen er kvalitet. Hos Abel lager de hvert produkt fra begynnelse til slutt i egne lokaler. Produktene er produsert kun med ved å benytte de beste kvalitetene på aluminium, rustfritt stål og de andre eksklusive materialene på høypresisjons CNC-maskiner (Computer Numerical Control) som man også bruker til å produsere utstyr innen romfart og medisin. Abel har de høyeste kvalitetskravene i bransjen, noe som resulterer i produkter som varer livet ut.

 

For å produsere sine høykvalitets fluesneller, produserer Abel 100% av delene sine internt. De bruker avanserte, egenutviklede bearbeidingsprosesser og etterbehandlingsmetoder. Hele produksjonslinjen, fra begynnelsen av et nytt produkt, til design, prototyping, testing og helt til det endelige produktet, skjer i Abel sitt eget FoU-laboratorium. Denne forpliktelsen til høy kvalitet sørger for at Abel har et konkurransedyktig fortrinn over konkurrentene.

 

Abel er en premium, amerikansk produsent av fiskeutstyr. Etablert i 1980, og har det rundt 50 ansatte over hele verden. Det har hovedkontor i Montrose, Colorado. Der har de sitt produksjonsanlegg for høykvalitets presisjon fabrikk, samt forsknings- og utviklingslaboratorium. Abels produkter oppfyller de høyeste standardene innen kvalitet, design og produksjon, og selskapet investerer mye i forskning og utvikling for å fortsette å forbedre design og teknologi. Abel har skrevet seg inn i historien ved å lage utstyr til verdens fremste guider og fiskelodger, og har vunnet flere IGFA verdensrekorder og bransjedesignpriser enn noen annen produsent av fluefiskeutstyr i verden.

 

De moderne fluefiskesnellene Abel TR og Abel Vaya er tradisjon satt inn i en moderne produksjon som gir ivrige fluefiskere en virkelig god-følelse allerede med første lyd fra bremsen.

 

Fjellene har påvirket Abel sin uavhengighet og utviklingen av selskapet. Fjellene har også skapt et svært mangfoldig, men likevel veldig samarbeidsvillig område. Fabrikken ligger rett ved de velkjente Rocky Mountains, og Abel er stolte av å produsere produktene sine i Colorado sin vestre del. Fjell er uunngåelig i Colorado og for en fiskeutstyrsprodusent som Abel, gir Rocky Mountains den perfekte lekeplassen for å inspirere til innovasjon og ingeniørkunst for fluefiskeentusiaster som Abel.

 

For Abel har en hjørnestein i selskapet alltid vært å gi tilbake til verdige formål, spesielt til restaurering av elver og bevaring av dyrelivet. I sin 30-årige historie har de donert 10% av hvert salg av sine fluesneller til beskyttelse av elver og bevaring av dyrelivet, noe som har blitt til over 2.310.000 dollar i støtte.

 

Abel har historisk sett også laget en rekke sneller til fordel for bevaring av naturen og andre gode formål.