300642

Wiggler Kveitedupp kit 300gr

300g

Varenr: 202260
349,-
Midlertidig utsolgt hos leverandør
 • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke
Send meg mail når varen er på lager

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Wiggler Kveiteduppen er et komplett dupp-kit utviklet spesielt for fiske etter kveite. Her er det bare så sette i gang å fange monster-drømmefisken!

Det er bare å koble taklet på og begynne å fiske! Fisker du på 30 meters dyp eller grunnere og strømmen er svak så anbefales 300g kittet. Fisker du på dypere enn 30 meter eller i sterk strøm anbefales 500g kittet.

 

 

Kittet inneholder:

 • Wigglers Kveitedupp med justerbar lineutløser på oversiden og taklefeste på undersiden
 • Tackel
 • 1,4m langt
 • 1,4mm nylon
 • Mustad Demon Circle hook 12/0
 • Glidarn 300 eller 500g ferdigmontert på taklet (velg variant selv)


 

Sjekk hvordan monsterfiske med dupp kan ende!

Les og se video med kveiteduppfiske på nettsidene til NRK Nordland

"– Å fiske kveite med dupp er en metode som er praktisk talt ukjent i Norge, og denne kveita er trolig den største som noensinne er tatt på dupp. Dupp er ikke noe som brukes på havet, og spesielt ikke i Nord-Norge, sier Axner til NRK."

"– Helt plutselig ble det liv i duppen som ble kastet til siden. Stanga fikk en kraftig bøy, og jeg skjønte raskt at dette var en stor fisk."

 

Hvordan fiske med kveitedupp

Agn med hel fisk (sirkelkroken skal sitte i "snuten" på agnfisken) og slipp sakte ned pilken med agnet til bunnen, sveiv opp et par runder (kan fint prøve et par meter over bunnen og helt til 15 meter over bunnen), hekt så duppen fast i sene med svivelen i bunen og sett så stackerutløseren (lineklypen) pas i sena.

Finn områder der det er nogenlunde jevn bunn der du kan drive uten at du setter deg fast. Dersom du ikke er kjent i området burde du gjøre deg kjent ved kjent av sjøkart på nettet først.

Fisketips

Når du agner er det anbefalt og bruke småsei eller sild som agn, noe som er kveitas favoritter. De minste agnfiskene kan med fordel agnes med en knekk eller bøy slik at de roterer ned når du driver. Da lokker de fisken til seg ved bevegelse. Husk at ferskt agn er alltid det som fungerer best, men frossent ang kan være like bra.

Når duppen er montert kan du slippe ut 10-20 meter sene fra snella slik at duppen kommer et lite stykke ut fra båten. Desto grunnere du fisker desto lengere ifra båten burde du ha duppen. Pass på at bremsen  er stilt inn løst, faktisk så løst som mulig uten at sena dras ut av seg selv. Sett så på knarr dersom du har det på sin snelle.


Hva gjør jeg når det hugger?

 1. Når fisken biter vil duppen gå ned under vann skal du vente noen sekunder før du stiller bremsen stramt til
 2. Rett stangtuppen i retning av duppen
 3. Sveiv fort inn til stanga står i bue ned mot vannet
 4. Nå har du bare en hard kamp å glede deg til


Tips ved varierende forhold

Stackerklemmen er stillbar i styrke, noe som gjør at du enkelt kan stille inn hvor hardt du vil at duppen skal være montert på sena, litt avhengig av værforhold og om kveitene er på hugget eller litt mer forsiktige.
Vil du fiske rett under båten, uten selve duppen går det også fint. Tenk da bare på at du ikke må gjøre mothugg med en gang, men la kveita få tid til å svelge litt agn. Dersom du bruker sirkelkrok trenger du ikke gjøre mothugg, men skal bare sveive kroken på plass i munnviken.

PS. Svivelen i bunnen på duppen er underdimensjonert med vilje for å få sena så nærme duppens mittpunkt som mulig, noe som lar duppen stå rettere i vannet. Svivelen belastes allikevel aldri med mer kraft enn lineutløseren er montert på lina med.

 

 


 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Andre kjøpte også
Support