126052

Vespertina #14

Kjøp 12 fluer få gratis flueboks

Varenr: 144199
30,-
Ubekreftet 15.03.2022
 • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

1 000 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseTilbehørAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Umpqua Vespertina er en perfekt bundet flue med en god og sterk krok. UMPQUA fluer står i en særstilling når det gjelder å binde topp kvalitetsfluer for alle fiskearter det er interessant å fiske etter. UMPQUA benytter kun de aller beste materialer i sine fluer, for eksempel Metz hackle og Tiemco krok.

 

Døgnflua Leptoplebia Vespertina klekker vanligvis 3 uker etter at isen har forsvunnet på våre innsjøer, på Norsk kalles den for Liten Myrdøgnflue som er en god beskrivelse da dette insektet har en stor forkjærlighet for typiske myrvann. Vespertina er sammen med sin større søsken Marginata de mest foruringstolerante døgnfluene og finnes over mesteparten av Skandinavia og Europa. Gode vespertinavann har en grunn strandsone og gjerne rikelig med vegetsjon, de finnes også i større, mer steinete vann men de skal fremdeles være grunne. Veldig ofte svømmer nymfene til land og klekker på vegetasjon i vannkanten, men de friklekker også og det kan være en blanding av klekkemåte i samme vannet. Når de har klekket, har de lett for å blåse utpå så det er viktig å ha noen imitasjoner i boksen for dette spennende fisket.

Flua fiskes stripefritt. Vespertinafiske kan være utrolig krevende og fisken tar ofte nymfer/klekkere før duns som denne. Du bør derfor ha alle 3 stadier i boksen. Krokstørrelse 16 og 18 er mest brukt på Vespertina, vi holder en knapp på størrelse 18. Str 14 i denne varianten har vi som en mørkere utgave av Marginata og Meteretopus Borealis.

Tips for impregnering:

 • Hale, kropp og hackle kan impregneres med vanlig gel-impregnering.
 • Vingen kan impregneres med TMC Dry Magic eller vår Cdc Olje. Små mengder!
 • Etter en fisk så skyll flua i vann, tørk med amodou og bruk TMC Dry Shake for å revitalisere flua.

 • Tilbehør
  Andre kjøpte også
  Support
  126052