394533

Sølvkroken Makrellharpa Rykk Miljø

Miljøharpe av tre

Varenr: 233289
185,-Kampanjepris
279,-Ordinær pris
-+
10 stk på nettlager
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarAlternativerAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Sølvkroken Makrellharpa Rykk Miljø er svært effektiv harpe til makrellfiske. Seks rykk, 250 g søkke, 0,80 mm sene som er 50 m lang.

 

Sølvkorken jobber for å redusere plastbruken i deres produkter, og fra 2021 byttet de derfor ut den største bestanddelen som var plast, i alle fiskeharpene sine, selve emnet, med treverk. Nå er alle Sølvkrokens harper blitt treharper! Treverket som benyttes er selvsagt FSC-sertifisert og bærekraftig høstet.I tillegg har Sølvkroken kuttet ut plastemballasjen på fiskeharpene. Fiskeharpene er selvsagt like enkle å bruke som alltid, og de gir masse fisk!

 

Sølvkrokens fisketips for fiskeharpe

Alle kan få fisk med harper. De er også svært lette å bruke, og kan fiskes på flere måter. Når vi fisker med et harpesnøre, kaller vi det «å harpe». Snøret er ofte ca. 100 meter langt, og i enden er det et kroksett, for eksempel med gummimakk, blanke skjeer eller rekeimitasjoner. Helt i enden er det et søkke som sørger for at kroksettet kommer ned i dypet.

 

Bytt søkket med pilk

Du kan la båten drive med strøm og vind, og la snøret løpe ut, helt til bunns. Underveis kan du prøve å legge inn noen små stopp og smånapp. Når du har nådd bunnen, dra opp med varierende hastighet. Plutselig støter du på fisk, og det lover vi at du kjenner! Du kan også bytte ut søkket med en pilk, for eksempel Sølvkrokens klassikere Rustfri Svenskepilk, Stingsild pilk eller Sølvpilk.

 

Dorging

Du kan også bruke en fiskeharpe fra Sølvkroken til dorging, det vil si at du fisker fra en båt i fart. Slik dorger du: Slipp ut snøret og la båten gå for sakte fart. Varier gjerne farten, slik at du avfisker forskjellige dybder. Når du treffer på fisken, vet du også hvilken fart som akkurat her er den beste dorgefarten. Skitt fiske!

 

Hvordan fiske med Sølvkrokens miljøharper?

De nye miljøversjonene av fiskeharpa kommer med treverk og fiskes akkurat som tidligere modeller fra båt. Harpefiske gir gode muligheter til å fiske på alle vannlag fra bunnen opp til vannoverflaten. Loddet kan også erstattes av en pilk og fiskes på vanlig pilkemåte.

  1. Slipp ut loddet og kroksettet ned til bunnen
  2. Dra loddet opp igjen til båtripen, men la det gjerne få være på litt ulike dyp under innhalingen.
  3. Når det kommer til båtripen slipper du det ut igjen.

 

Et alternativ for å fiske av større områder enn det båten driver er å dorge med harpe. Anbefalt å bruke lodd ikke filk ved dorging da du har mindre sjanser for å sette deg fast om du kommer ned i bunnen.

  1. Slipp ut loddet og kroksettet mens du kjører båten i sakte fart
  2. Senk loddet til ønsket dybde og kjør i sikk-sakk utover fjorden (pass opp for annen båttrafikk)
  3. Når det napper drar du inn snøret.
Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Alternativer
Andre kjøpte også
Support