438427 438427 438427

Solo Stove Ranger Wokplate

Wokplate til Solo Ranger

Varenr: 247851
1 071,-Kampanjepris
1 190,-Ordinær pris
-+
3 stk på nettlager
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Solo Stove Ranger Wokplate er er perfekt for deg som ønsker å ha litt flere steke muligheter på Solo Stove Ranger bålpanne med tilhørende grilltopp. Grillristen på grilltoppen kan enkelt byttes ut med denne wokplaten alt etter hva som står på menyen for i dag.

 

  • Wok plate til grilltoppen
  • Laget i massivt støpejern
  • Buet støpejernsplate for enkel matlaging
  • Sitter sikkert på stativet med sin buede form

 

NB! Denne wokplaten kan kun brukes med stativet som følger med på grilltoppen.

 

Grilling på åpen flamme

Støpejernsplaten gjør matlaging på åpen flamme en lek. Vent til flammene har roet seg litt før du begynner å steke
Smaken av mat som er stekt over ved er absolutt noe å prøve.

 

God holdbarhet

Vi bruker en støpejernsplate på grunn av god levetid og holdbarhet. I tillegg så blir det ekstra god smak på maten.

 

Hvordan skal du bruke den?

  • Fyr opp din Ranger med 4-6 kubber med opptenningsved. Fyr slik at du har igjen en god base med glør.
  • Stativet gir en avstand mellom wokplaten og bålpannen
  • Det stabile stativet gir en plattform hvor du kan sette støpejernsplaten
  • Du kan lett legge på mer ved igjennom hullene i stativet.
  • Håndtakene på risten gjør det slik at den er lett og ta av og på. (Husk hansker!)
  • Nyt maten!

 

Mål

  • Stekeflate 37.5cm
  • Dybde 5 cm
  • Vekt 5.7kg

 

NB! NB! Det er kun wokplaten man kjøper her. Stativet får man ved å kjøpe grilltopp

 

Slik vedlikeholder og bruker du støpejern

Støpejern er gjerne noe som varer livet ut, så lenge man behandler det riktig. Og det er også viktig å vedlikeholde slippbelegg på støpejern. Den kan fort ruste dersom den er utsatt for elementene.

 

Slik bør du vedlikehold ditt støpejern

  1. Pass på at støpejernet ikke er for varmt. Bruk oppvaskkost og varmt vann for å vaske.
  2. Hvis det er mat som sitter igjen, bruk gjerne skrubben for å få dette vekk.
  3. Tørk av alt vannet og la støpejernet bli tørt.
  4. Sett så inn støpejernet med olje/fett før du setter det til lagring.

 

Det er viktig å ikke bruke såpe når man vasker en støpejernet. Dette er fordi såpen fjerner dette opparbeidede slippbelegget, og alle de gode smakene.

 

Klargjøring og bruk av støpejern

Alle våre grilltopper har rister som er laget av støpejern. For at disse skal fungere optimalt, så må disse klargjøres for førstegangsbruk. Vi går igjennom punkter som før følges når man bruker støpejern. Dette gjelder også generelt for all støpejern som brukes til matlaging.

 

Drar med seg smaken videre

Det som er så bra med støpejern og matlaging, er at hvis du gjør ting riktig, så kan du få med det smaken av maten fra en middag til den neste. Mye av smaken setter seg i støpejernet, og dette overføres da til neste matlaging. Støpejern er nok ikke så mye brukt nå, som det det var før, men bestemor kjenner garantert til disse punktene når det gjelder støpejern.

 

Klargjøring før bruk

I motsetning til nyere panner med teflon-belegg så inneholder støpejern masse åpne porer. Dette er litt upraktisk når man skal lage mat, fordi maten lett kan sette seg fast. Det er derfor man skal jobbe seg mot et naturlig slippbelegg i støpejernet. Dette gjør man med å sette inn støpejernet med fett.

 

Førstegangsbruk

  1. Vask støpejern produktet med litt såpevann, skrubb litt med en oppvaskkost, og skyll av alt såpen. Tørk deretter støpejernet godt.
  2. Sett så inn støpejernet i egnet olje/fett. Bruk et tørkepapir eller et lofritt håndkle til å smøre dette tynne laget rundt alt av støpejern. Områder som ikke dekkes kan begynne å ruste. Produkter som brukes kan være
    - Kokosfett
    - Rapsolje
    - Solsikkeolje
    - Maisolje
  3. Husk å alltid oppbevare produktet tørt.

 

Få maten til å slippe, ved å lage et slippbelegg på støpejernet

Her kan du se fremgangsmåten for hvordan du kan lage slippbelegg på støpejern

  1. Sett inn stekeflaten godt med den oljen/fettet du bruker. Pass på at oljen/fettet tåler høy varme. Spre det godt rundt alle flater som er i kontakt med maten, og du ønsker slippbelegg.Dette fyller da porene som er i støpejernet.
  2. Varm opp støpejernet med høy varme, og la det stå til oljen/fettet begynner å ose.
  3. Da kan du tørke av den overflødige oljen.
  4. La støpejernet stå på varmen til resten av oljen er borte.
  5. Nå skal du ha et ok slippbelegg.
  6. For å få bedre slippbelegg, så bør prosessen gjentas flere ganger, men det kan tas over tid.

 

Les mer om Solo stove her

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Andre kjøpte også
Support