393027 393027 393027

Øyo Vikingøks 13" 0,5 kg

Med lekkert filtslire

Varenr: 232787
599,-Kampanjepris
999,-Ordinær pris
-+
20+ stk på nettlager
  • 2Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Øyo Vikingøks er en kopi av en ekte vikingøks som er funnet like ved Øyo´s fabrikk på Geilo. Det antas at den opprinnelige øksen er fra rett før år 1000 og at den ble brukt som en allsidig øks i husholdningen.

 

Den har gode egenskaper og en funksjonell form som virker like godt i dag som for 1000 år siden. Riktignok er stålkvaliteten og eggen betydelig forbedret, men øksens opprinnelige egenskaper er tatt vare på.

 

Vikingøksen er en vakker og utmerket turøks som tar liten plass i sekken og egner seg til mange formål. Perfekt som gave. Kommer i lekker filtslire med lærdetaljer.

 

Vekt og størrelse

  • Vekt øksehode 0,34 kg
  • Skaft i ask 13'', 32,5 cm.

 

Vikingøksen fra Øyo på Geilo ble vinneren av SOG Outdoor Award 2021!

Sitat fra prisutdelingen: "Juryen begrunner sitt valg av vinneren slik: Dette er vår eldste vinner av Scandinavian Outdoor Award. Noen gang. Denne øksen fra norske Øyo er faktisk en kopi av en vikingøks som ble funnet like ved Øyos produksjonsanlegg på Geilo. Det antas at den opprinnelige øksen ble brukt i daglige husholdningsaktiviteter rundt år 1000!

Denne lille øksen er produsert av norske Øyo og har designet som en 1000 år gammel norsk vikingøks, derav navnet Øyo Vikingøks. Den måler pene 33 cm i lengde og veier snaue 545 gram, men juryen ble overrasket over slaget som Øyo Vikingøks leverer. "Den hogget gjennom store stykker tørket eik med stor letthet", sier en jurymedlem.

Øksehodet er laget av robust og slitesterkt smidd stål og skaftet er laget av ask. Den buede formen på skaftet hindrer øksen i å skli enten man kløyver små vedkubber eller lager tinderved til opptenning. Perfekt for bushcraft, friluftscamper og bål ved sjøen. Juryen elsker prisen også!"

Les hele omtalen her (PDF som åpnes i nytt vindu)

Les hele omtalen på Scandinavian Outdoor Award sine hjemmesider her (link åpnes i nytt vindu)  

Scandinavian Outdoor Award

Testet av Jegeravisen.no desember 2020

Sitat av brukstesten: "Vi er rett og slett imponert over hva man kan utrette med dette, som i første omgang så ut som en pyntegjenstand. For den har et skaft av fint treverk, og et øksehode som er beskyttet av et futteral av vadmel. Denne øksen er ikke bare effektiv, den er også pen og se på.

Med tanke på at vi ukritisk har brukt dette verktøyet på det meste av treverk, samt både brusk og bein, var vi engstelige for at stålet i øksehodet ikke skulle tåle vår bruk. Etter en lang høst, er den fortsatt like effektiv.

Vi mener dette vil være det perfekte følge for den som ønsker seg en enkelt og billig øks som turfølge. Vi har brukt den utover normal bruk, mest for å finne svakheter med treverk og stål. Vi kan vel ikke si at vi har funnet svakheter i noen av delene."

Les hele omtalen og se bilder her (link åpnes i nytt vindu)

Om Øyo

Brødrene Øyo på Geilo har laget verktøy, økser, kniver, kjøkkenutstyr og gaveartikler i over 130 år.  Kvalitet er grunnstenen i familiebedriften, og slik har det vært siden Knut Øyo startet historien i 1882.

 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Andre kjøpte også
Support