259057

Nikwax Down Wash Direct 300ml

Vaskemiddel for dun-klær og soveposer

Varenr: 188686
95,-Kampanjepris
119,-Ordinær pris
-+
20+ stk på nettlager
 • 3Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Nikwax Down Wash Direct er et spesialrengjøringsmiddel designet for å igjennopplive og isolere egenskapene til dunfylt utstyr. Enkel å bruke i vaskemaskinen, ikke brennbar og PFC-fri.

 

 • Teknisk rengjøringsmiddel for både hydrofobe og vanlige dunklær og soveposer
 • Renser effektivt, gjennoppliver isolasjon og gjenoppretter vannavstøtende evne til hydrofobisk dun
 • Gjenoppliver ytelsen til dunutstyret ditt, og holder deg varmere og tørrere
 • Anbefalt for Nikwax Hydrophobic Down™, Hydrodown™ og alle andre dunklær og soveposer

 

Hvordan vaske dun?

Bruk Nikwax Down Wash Direct for å behandle flekker før vask. Fjern alle ikke-vaskbare deler. Rist godt før bruk. Følg instruksjonene på pleieetiketten. Ikke bruk vanlige vaskemidler.

 

Maskinvask (kun dunklær)

 1. Fjern all opphopning av vaskemiddel fra vaskemiddelbeholderen
 2. Plasser maksimalt 2 ting i vaskemaskinen
 3. Tilsett 100 ml
 4. Vask etter pleieetikett, helst på lav innstilling og sakte sentrifugering
 5. For å fjerne overflødig vann overfører du gjenstand(er) til en vaskemaskin og sentrifugerer 3 ganger (langsom sentrifugering)

 

Hvis pleieetiketten tillater det, tørkes i tørketrommel i henhold til produsentens instruksjoner på lav innstilling til "klumper" har forsvunnet. Å rive fra hverandre klumper gjentatte ganger under tørkeprosessen vil bidra til å gjenopprette loftet til dunet. (Håndvask soveposer eller vask i profesjonell maskin).

 

Hvordan håndvasker man dun?

Soveposer og veldig store jakker håndvaskes best i badekar eller tilsvarende og sentrifugeres deretter i vaskemaskin. Bruk Nikwax Down Wash Direct for å behandle gjenstridige flekker før vask. Fjern alle ikke-vaskbare deler. Rist godt før bruk. Følg instruksjonene på pleieetiketten. Ikke bruk vanlige vaskemidler. Bruk hansker.

 

 • Tilsett 100 ml til 12-15 L varmt vann.
 • Senk dunplagget ned og rør for å blande, for å sikre fullstendig dynk.
 • La trekke i 5-10 minutter, og rør deretter grundig.
 • Skyll grundig til vannet er klart.
 • For å fjerne overflødig vann overfører du dunplagget til en vaskemaskin og sentrifugerer 3 ganger (langsom sentrifugering).

 

Hvis pleieetiketten tillater det, tørkes i tørketrommel i henhold til produsentens instruksjoner på lav innstilling til "klumper" har forsvunnet. Å rive fra hverandre klumper gjentatte ganger under tørkeprosessen vil bidra til å gjenopprette loftet til dunet.

 

Hvorfor mister dunvaren sine isolerende egenskaper når de blir skitne?

 

Dunfylte gjenstander brukes for å gi lett isolasjon for å holde deg varm. Strukturen til dun gjør at luft kan fanges mellom lagene og varmes opp av kroppsvarme for å gi isolasjon for brukeren.

 

Gjennom bruk bygges smuss og kroppsoljer opp på dungjenstander. Dette påvirker både stoffet og dunfyllet. Smuss tiltrekker seg vann; hvis stoffet absorberer vann, kan regn og kondens lett overføres til dunet. Hvis dun blir våt, klumper den seg sammen. Dette fører til at den mister "puff" og isolasjon da den ikke kan fange luft effektivt.

 

Når det er vått, mister dun sine isolerende egenskaper, da vann leder varme bort fra kroppen opptil 25 ganger raskere enn luft. Den vil også gå opp i vekt og pusteevnen vil bli betydelig redusert; etterlater deg kald, våt og ukomfortabel.

 

Dunfylte klær vil mest sannsynlig bli svette og våte inni når de brukes under fuktige eller våte forhold. Derfor er det viktig å stoppe klær fylt med dun fra å bli vått ved å opprettholde holdbar vannavstøtning (DWR). Ytterstoffet på dine dunfylte klær, så vel som duninnsiden, må vedlikeholdes for å sikre komfort. Nikwax Down Wash Direct vil gjennopplive isolasjonen og gjenopprette DWR.

 

Dun er ideell for veldig kalde og tørre forhold

 

Dun har eksepsjonelle isolerende egenskaper, og fanger luft mellom filamentene for å holde deg varm. Ingen andre produkter tilbyr så mye isolasjon for så lite vekt og volum. Den er ideell for soveposer, jakker, vester og dunklær generelt. Vann, enten det er regn eller kondens fra svette, kompromitterer de isolerende egenskapene til dun.

 

Hvis dun blir våt, mister den all sin isolasjonsevne og fører også til vektøkning. Dette reduserer komforten til brukeren, og får dem til å føle seg kalde og våte, men enda viktigere er reduksjonen i isolasjon farlig og kan i alvorlige tilfeller føre til hypotermi.

 

Når det er vått, mister dun alle sine isolerende egenskaper, da vann leder varme bort fra kroppen opptil 25 ganger raskere enn luft. Nikwax Down Wash Direct revitaliserer isolasjonen og gjenoppretter den holdbare vannavstøtningen (DWR) til både ytterstoffet og dunfyllet. Dette forhindrer vannabsorpsjon og opprettholder pusteevnen, og holder deg varm, tørr og komfortabel.

 

Bruk Nikwax Down Wash Direct når duntøyet suger opp vann.

 

Dunplaggene dine kan suge opp vann fordi Durable Water Repellency (DWR) har blitt kompromittert av smuss, eller fordi det har blitt rengjort med et vanlig vaskemiddel.

 

Smuss tiltrekker seg vann og husholdningsvaskemidler etterlater vann som tiltrekker seg (hydrofile) rester, noe som fører til at stoff og dun "våtes ut" i våte eller fuktige forhold. Hvis dunvarene dine er relativt nye, eller nylig har blitt behandlet med Nikwax Down Proof, vil rengjøring med Nikwax Down Wash Direct® ikke bare fjerne forurensninger, som smuss og rester etterlatt av husholdningsvaskemidler, men også revitalisere isolasjonen og gjenopprette DWR.

 

Men når utstyret er grundig brukt, må du legge til DWR, med Nikwax Down Proof, etter først å ha rengjort med Nikwax Down Wash Direct. Dette vil legge til DWR til det ytre stoffet på utstyret og også dunfyllet.

 

Hvordan behandler man dunet?

 

våt dun er tungt, så det er viktig å bruke riktig vaskesyklus for å sikre at det ikke oppstår skade på maskinen eller dunplaggene. En skånsom syklus med sakte spinn anbefales. Etter vask er det viktig at duntøy skylles grundig og tørkes veldig grundig. Selv om du behandler gjenstandene dine for hånd, anbefales sentrifugering ved å bruke en langsom sentrifugering for å få maksimal vannmengde ut av dunen.

 

Det er best å sentrifugere flere ganger, hver gang øke hastigheten på sentrifugesyklusen trinnvis. Hvis gjenstander snurres for raskt mens de fortsatt holder på en stor mengde vann, er det mulig at noe innvendige kan bli ødelagt.

 

Trommeltørking anbefales for å sikre at dunet tørkes grundig og så raskt som mulig. Å etterlate dun våt eller fuktig kan ødelegge den fullstendig. Sørg for at det er nok plass i tørketrommelen til å romme varen når den er tørr, siden gjenstandene vil gå tilbake til sin opprinnelige størrelse under tørkeprosessen. Å rive fra hverandre klumper gjentatte ganger under tørkeprosessen vil bidra til å gjenopprette luft til dun.

 

Les mer om NikWax her!

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Andre kjøpte også
Support