88506 88506

Jerven Jervenduken Hunter Fjell

102x220cm Primaloft 60 g/m2

Varenr: 113756
3 959,-
0 stk på nettlager. Leveringstid til lager ved bestilling ca. 14 dager
 • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke
Send meg mail når varen er på lager

1 000 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseTilbehørAlternativerAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Jerven Jervenduken Hunter er Jerven sin bestselger og en selvskreven favoritt blant jegere. Jerven Fjellduken Hunter er blitt go’posen for jegeren på post, med en lengde på hele 220 cm gir det god plass til å strekke ut beina og til å virkelig pakke seg godt inn i ruskevær.

 

Duken kan enkelt brukes som poncho med hjelp av et belte rundt livet, du vil ha god plass til både deg og sekken din. Det er også mulig å ta den over deg selv med sekken på ryggen.

 

 • 100% Vanntett
 • 100% Vindtett
 • Beskyttende
 • Varmereflekterende aluminiums belegg
 • Isolerende
 • Hull til armer
 • YKK glidelåser
 • Maljer for fester

 

Jervenduken Hunter er vattert med Primaloft 60g og er 100% vann- og vindtett. Med to-veis delbare glidelåser gir det mange bruksmuligheter, det er nesten bare fantasien som setter begrensninger.

 

Vindsekk, poncho, gapahuk, telt, tarp eller trekk utenpå sovepose er bare noen eksempler på hva Jervenduken kan brukes til. Jervenduken Hunter er en skikkelig bestselger og en favoritt blant jegere og andre som er mye ute i den kalde årstiden.

 

Om du jakter, opplever stjernehimmelen en kald vinternatt eller overnatter ute på en skjærgårdsholme om sommeren er Hunter førstevalget for de fleste.

 

Kjenner du en jeger som ikke har Jervenduken Hunter så er dette absolutt et sikkert gavetips også, uansett om det er til jul, bursdag eller jaktstart.

 

De silikonbelagte glidelåsene holder tett mot både vann, vind og snødrev.

 

Vindskjerm, tarp, sovepose eller telt? En Jervenduk har mange ulike egenskaper og bruksområder. Enten du skal på jakt, på langtur i fjellet eller bare liker å være ute i naturen, er Jervenduken perfekt for alle som er glad i friluftsliv.

 

Hunter har i en årrekke vært Forsvarets mest populære modell.

 

Det unike med Jervenduken er evnen til å holde deg tørr og varm i selv de tøffeste værforhold. Utstyrt med flere glidelåser, kan du enkelt bruke duken som en poncho og ha armer og ben fri.

 

Bruker du fjellduken som poncho er den også utstyrt med to korte glidelåser på hver side som lar deg ta armene ut slik at du har armer og ben fri til å gjøre hva du vil.

 

Jervenduken kommer med kraftige maljer (metallringer) i hjørnene slik at man lett kan feste barduner, teltstenger eller plugger for å benytte en av de fleksible brukemetodene fjellduken gir deg.

Jerven sitt tekstil er også branntestet på SIFO

 

Fleksible bruksområder for en fjellduk

Fleksible bruksområder for jervendukene kan være å bruke den som:

 • Fjellduk
 • Poncho
 • Regntøy
 • Tarp
 • Telt
 • Jaktkamuflasje
 • Posteringspose
 • Kamuflasjenett
 • Fotokamuflasje
 • Soveposetrekk
 • Sovepose
 • Teppepose
 • Presenning
 • Varmepose
 • Seil
 • Vindsekk.

 

 

Teknisk info om Jerven Jervenduken Hunter

Modell Hunter Fjell (kamuflasje)
Farge/kamuflasje Finnes som Skog-, fjell- og vinterkamuflasje, samt i ensfarget rescue oransje.
Materiale/tekstil Aluminiums belagt varemreflekterende polyester
Glidelås Silikonbelagte YKK glidelåser
Vattering/isolasjon Primaloft 60g. pr. m2
Formateriale Polyamid
Utbrettet størrelse 102cm x 220cm
Vekt Ca. 1500 gram
Leveres med Armings, redningsflagg og oppbevaringspose med foldekant og klips lukking
Garanti 10 år mot fabrikasjonsfeil

 

 

Det ligger mye erfaring bak utvikling og produksjon av produktene fra Jerven

I Norge har vi et område som kalles Hardangervidda vest. Dette området er godt kjent og beryktet for å kunne by på det meste av hardt vær og vind, og det som holder mål i dette barske miløet, skulle klare seg fint de fleste andre steder.


Jervenduken er vel det produktet som har betydd mest for friluftsfolk og jegere de siste tiårene og vil sannsynligvis også bety mye for folk som er ute i naturen i all slags vær. De som har vært ute en vinterdag før vil kjenne seg godt igjen i det.

 

Tips til bruk av Jervendukene som sovepose

Skal du bruke Jerven fjelldukene som sovepose er det noen enkle tips som gjør det lettere og mer komfortabelt.

 

Siden ytterstoffet ikke "puster", men er helt tett går det nok helt fint en natt eller to uten å bli våt, men etter det burde du sørge for å lufte ut kondens og fuktighet.

 

 1. Skyll bena - Etter en lang dag i svette fjellstøvler kan man fort ha mye fuktighet i og på bena.
 2. Ta på tørre sokker - Da holdes bena tørre uten å svette ekstra mye nede i posen.
 3. Fjern svette fra kroppen - Har du svettet mye gjennom dagen så ta en liten kroppsvask. En ren kropp svetter mindre.
 4. Ta på tørt undertøy - En ren kropp i tørt ullundertøy sover bedre og svetter mindre om natten og skaper dermed mindre kondens.
 5. Smør glidelåsene - Er du ute om vinteren med en fjellduk så er det lurt å smøre glidelåsene med litt silikon sli kat de ikke fryser.
 6. Plassering av fjellduken - Pass på at du ikke ligger med maljehullene og glidelåsen slik at det renner inn vann dersom det begynner å regne. Stoffet er vanntett, ikke hele kontruksjonen.

 

 

Klare fordeler å bruke jervendukene ved postering på jakt

Kamuflasje - Det er kanskje åpenbar, men når du sitter inne i en fjellduk mister du formen som et menneske og skremmer ikke dyrene like lett. i tillegg vil de ulike kamuflaskene skjule deg i terrenget.

Lukt av menneske - Kropslukter spres mindre i terrenget og holdes inne i duken i mye større grad en om du står ute i terrenget med alle lukter du har dratt på deg f.eks. svette fra å gå, bensin da du fylte bensin på vei til jakt, mat fra du stekte egg og bacon til frokost før jakten og fra bålet du lagde rundt lunsjtider.

Bevegelser skremmer - Når du holder varmen er det mye lettere å sitte stille og samtidig slappe mer av. Jo mer praktisk og behagelig du ordner deg, jo lettere er det å holde ut posteringen i mange timer . PAss bare på at det ikke blir for bra så du risikerer å sovne.

Lyder dempes - Om du beveger deg skapes ofte lyder, også om du åpner en termokopp eller knekekr en liten bit mørk sjokolade. Disse lydene vil dempes litt, men vær forsiktig da dyrene hører mange ganger bedre enn oss mennesker. Et lite tips, ikke skravle så mye i jaktradioen. Lydd mer til de andre med ørepropp, enn du skravler selv. Det øker din sjanse for suksessfull jakt.


 

Tilbehør som følger med Jervendukene

- Jerven sine praktiske armings

Praktiske Jerven armings som kan fåes i alle kamuflasje alternativer. Med strikk i begge ender kan de enkelt tres over din ytterbekledning, slik unngår du å bli våt når du sitter med armene ut av Jervenduken, og du slipper å grise deg til når du slakter.
Armings følger med alle Jervendukene.  Materiale: 100% Vanntett Polyester

- Rescue flagg

Jerven har laget et signalflagg som kan brukes til å påkalle oppmerksomhet ved behov. Flagget er utstyrt med refleksbånd på midten, noe som gjør søk i mørke og om natten veldig mye enklere om de som leter bruker lys.

Snorer i hvert hjørne på flagget gjør at du kan feste det i ski, stver, pinner, mellom trør eller med steiner for å holde det foldet ut selv om det blåser.

330 skvadronen (redningstjenesten i Norge) bistår ofte politiet og hovedredningssentralen i søk etter savnede jegere i fjellet. Når redningstjenesten får melding om "savnet jeger" eller "skadet jeger" er det mange faktorer som spiller inn for å kunne gjennomføre et effektivt søk med positivt funn som resultat. En av disse faktorene er fargen på ytterbekledningen til jegeren.

De fleste jaktantrekk er i grønt, brunt eller kamuflasje sli kat jegeren skal skules mest mulig og kan forværre letingen. Alle jegere burde derfor h med seg hjelpemidler som gjør at de er lett synlige i terrenget hvis ulykken skulle intreffe. Selvsagt kan man bruke lommelykter og mobiltelefon, men disse er avhengig av strøm.

Er man tom for strøm så er et rescue flagg strømløst, men med en meget godt synligfarge i dagslys og refleks for nattestid. Hovedredningssentralen og 330-skvadronen er av den oppfattning av et Rescue flagg vil øke sjansen for et raskere og positivt funn.

 

- Jerven pakkpose/kompresjonspose

Alle modellene til Jervendukene kommer ferdig pakket i en kompresjonspose der alt al tilbehør o gfjeldukene er pakket sammen. Denne posen har foldeklant i toppen og klips langs sidene. Dette gjør at den blir så kompakt som mulig under lagring og transport. I tillegg gjør stroppene at den er lett å koble til på ryggsekker og bager ved behov.

 

10 års garanti

Jerven bruker kun de beste materialer i sin produksjon av jervendukene. Både råvarer og sømarbeid er nøye kontrollert. Derfor gir de hele 10 års garanti mot evt. feil ved fjelldukene som har med materiall og sømarbeid å gjøre.
Kan feilen reareres, vil dette bli gjort. HVis ikke ,blir JErvenduken erstattet med en ny. Garantien gjelder ikke skader som er forårsaket av ild, glør, skarpe gjenstander eller ufornuftig bruk der en må forvente at produktet ikke tåler behandlingen.

 

Vedlikehold

Jerven jervendukene skal som andre fjellduker, vaskes, impregneres og steller slik Jerven anbefaler. Har du en helt ny Jervenduk så er den klar til bruk, men er den brukt mye er det alltid lurt å impregnere den før du skal opp i fjellet.

Jerven anbefaler impregnering med 12-15% silikon som sprayes på. Dette er også viktig dersom du har vasket fjellduken fordi det var kommet noe skitt på den. Følg produsentens retningslinjer ved bruk av impregnering. Da vil evt. vann prelle av og du kan nesten bare riste duken tør etter å ha brukt den i regn- og snøvær.

 

Vask og tørk av Jervendukene

Vask skal gjøres i lunket vann maks 40 grader, men helst på 30 grader. Fjelldukene bør helst ikke vaskes i vaskemaskin fordi dette skaper endel friksjon. Men dersom dette er eneste løsning så må det kun foregå på det mest skonsomme vaskeprogrammet. Og ikke bruk sentrifugeringen.

Følges ikke disse rådene vil vanntettheten i stoffet ødelegges da vannet presses gjennom et tidligere vanntett stoff. I tillegg kan evt. vattering i thermodukene slites ut av sømmene og klumpe seg.


 

Uheldig å få hull i din fjellduk?

Da er det mulig å tette hullet med noen smarte lappesaker som JErven har laget. De finnes i skog- og fjellkamuflasje og er veldig lette å bruke, selv ute på tur.

Dette er lapper i samme stoff som ytterstoffet i fjellduken, men med lim på baksiden.

Bare klipp til en bit som er noen cm større enn hullet i duken din og ta bort dekkpapiret på baksiden og klistre over hullet. på før press og gnikk litt på lappen da press og varme gjør at limet aktiveres og sitter bedre på duklen. Bruksanvisningen følger også med lappesakene.

For mer kompliserte reparasjoner kan Jerven kontaktes direkte.

 


  

Tilbehør
Alternativer
Andre kjøpte også
Support