ISFISKE

Isfiske er både spennende og utfordrende. Du vet aldri hva fisken biter på neste gang, og om du velger å bruke pimpel, lokkemeite og mormyshka avhenger av hva du fisker etter. Det er også viktig at du husker på å ha med riktig klær og utstyr når du isfisker, slik at du holder deg tørr og varm.

Hos Skitt fiske finner du et hav av isfiskeutstyr til turen. Er du ute etter et isfiskesett, isborr eller noe helt annet, finner du alt du trenger hos oss.

Isfiske er en flott fritidsaktivitet for både familien og den fiskeinteresserte. Ta med familien på en flott søndagstur med fiske og bålkos, da får man naturopplevelser som lite kan måle seg med. Det er heller ikke mye utstyr som skal til for å få fisket på isen

 

Hva slags utstyr trenger man for isfiske?

Utstyret man trenger for å fiske på isen er for det første et bor. For abborfiske kan man bruke bor med diameter 110-115mm, for røye og ørret kan man med fordel bruke et bor med ca. 130mm i diameter. Videre trenger man ispiggerpimpelstikkesenepimpellyskrok og agn som blant annet maggot. PS. I den fysiske butikken vår i Sandefjord har vi gjennom vinteren levende maggot.

 

For å sitte godt under isfiske anbefales en stolsekk eller en skrylla (isfiskedunke). Jeg vil anbefale en skrylla der fisken lett kan oppbevares i et stort rom som er lett å rengjøre, samt at det er oppbevaringsplass til alt fiskeutstyr i side-lommene.

 

Ispigger er en nødvendighet når man beveger seg på isen, det er en billig livsforsikring. Er man på familietur kan det være lurt å også ha med en livline som kan kastes til den uheldige som har gått igjennom isen.

 

Til selve fisket trengs en enkel og lett pimpelstikke (Rapala Mesterstang, eller Wiggler VM pimpel) slik at man lett kjenner de små nappene. Til denne trenger man sene i tykkelse 0,16-0,20 med mer og en liten pimpel. Til selve pimpelen kan det lønne seg å kjøpe lyskroker, disse bør være i str. 12-16. Krokstørrelse 16 er oftest brukt i vann med småabbor, er det fisk med litt større størrelse kan krokstørrelsen med fordel økes. 

 

Husk også å kle dere godt for en dag på isen. Finnes ikke noe er verre enn å begynne å fryse, så godt ulltøy, fleece, yttertøy og varme sko/støvler er en viktig del av turen vinterstid.

 

Fisketips:

Begynn å fiske på grunt vann og prøv stadig dypere hvis fisken ikke biter, enkelt sagt så begynn fiske ved land og fisk utover i vannet. Har man ikke napp etter 1-2 minutter er det lurt å bytte hull. Let etter fisken og fang mer fisk. 


Når man har boret et hull, slipp ned pimpelen helt til bunn. Sveiv så inn det slakke snøret slik at tuppen på pimpelstikken er nede ved vannskorpen. Skru til skruen på sveiven og hev stikken ca. 10 cm opp. Nå er kroken like over bunnen og du kan begynne og ta noen små kjappe vipp/lokkedrag med pimpelstikka.

 

Ha noen pauser imellom hvert lokkedrag. Det er nå fisken biter, og det kan kjennes eller sees ved små rykk i pimpelstikka.

 

Er det dårlig bett i fisken er det alltid en fordel å agne kroken med en maggot. En hvit eller rød pleier å gi gode resultater. En maggot festes på en av de tre krokspissene, og den festes bare ved å huke den så vidt på kroken mellom de to sorte prikkene i den ene enden av maggoten. På denne måten vil den henge og sprelle på kroken.

 

Husk å avlive fisken umiddelbart etter at den er tatt opp på isen. Fisken renses enkelt ved å flå den, og den smaker bare fantastisk rett fra bålpannen ute på helgeturen.

 

Er det noe du lurer på rundt isfiske er det bare å ta kontakt med oss på Skitt Fiske, vi har ekspertisen på isfiske.

Les mer...Vis mindre...

 Bestselgere  i denne kategorien


 

 

Ice Attack Lyspropp ME 2 pk
Velg
49,-
20+
Ice Attack Lyspropp M 2 pk
Velg
39,-
20+
Rapala Jigging Rap RFSH 5cm Balansepilk
Kjøp
40%
71,-
119,-
5
Rapala Jigging Rap RFSH 3cm Balansepilk
Kjøp
40%
71,-
119,-
7
Sufix Advance Ice Fluorocarbon 50m
Velg
Fra 189,-
20+