411358 411358 411358

Hultafors OK1 friluftskniv

Kraftig friluftskniv med japansk stål

Varenr: 238866
189,-Kampanjepris
239,-Ordinær pris
-+
3 stk på nettlager
  • 2Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Hultafors OK1 er en kraftig friluftskniv med 3,0 mm blad av japansk knivstål som er herdet til 58-60 HRC med skandinavisk slipning for best mulig skarphet. Dette gjør kniven holdbar og kraftig nok til å tåle de riktig tøffe arbeidsoppgavene, samtidig som den er perfekt å slipe og bryne. 

 

  • Eggen har skandinavisk sliping for overlegen skarphet og er perfekt å slipe. Elektroforetisk ytterbehandling (EPD) minimerer risikoen for rust.
  • Det store skaftet er produsert i ekstra slagfast PP-plast og en 82 mm lang tang som gjør kniven svært holdbar og tåler mye påkjenning.
  • Beltehempen i tekstil er tilpasset opp mot 80 mm bredt belte og er utstyrt med en lomme til tennstål. Teksthempen kan også fjernes dersom du ønsker feste sliren på knappen i arbeidsklærne.
  • Den slipte ryggraden på bladet til bruk på tennstål og lasergravert skala optimalisert for utendørs bruk.

 

Den svarte, elektroforetiske overflatebehandlingen beskytter mot rust og på bladet finnes også en lasergravert skala.

 

Slagfast slire av PP-plast og belteholder av canvas for opp til 80 mm bredt belte beregnet for oppbevaring av tennstål.

 

Ryggen er slipt for å kunne bruke tennstål. Kort sagt, en kniv du kan stole på ute i skog og mark.

 

 

Teknisk info om Hultafors OK1 Friluftskniv

ModellHultafors OK1 friluftskniv
Art.nr.380110
Total lengde225mm
Blad lengde93mm

 

Kniver utviklet for friluftsbruk

I dagens høyteknologiske samfunn har det oppstått en voksende interesse for å koble seg fra og drive med skjermfrie aktiviteter ute i naturen. Hultafors sine friluftskniver er utviklet i tett dialog med bushcraft-entusiaster.

 

Kniver for bushcraft-entusiaster

Helt siden Hultafors begynte å lage kniver, har de forsøkt å tilby unike løsninger for å match spesifikke behov innenfor ulike håndverk. Friluftsliv er ikke noe unntak. Da de også oppdaget at håndverksknivene deres også hadde blitt favoritter hos friluftsliv publikum, ble de inspirert til å utvikle kniver som var spesielt tilpasset deres bushcraft-behov. Resultatet er en rekke kniver dedikert til friluftsliv og utendørs bruk.

 

Friluftskniv OK1 - For krevende oppgaver ute i felt.

Denne solide friluftskniven ble utviklet for å være slitesterk og for å tåle krevende bruk i naturen. Det store håndtaket i slitesterk PP-plast har en 82 mm lang tange som gjør kniven egnet for kløyving.

 

Det 3,0 mm tykke bladet av japansk karbonstål er herdet til 58-60 HR, så det er enkelt å se at denne kniven tåler en støyt.

 

Beltehempen av tekstil passer på opptil 80 mm brede belter, og den har en lomme til tennstål. Eggen har skandinavisk sliping for langvarig skarphet, og den er enkel å slipe ved behov.

 

For å tåle rust og korrosjon har bladet et beskyttende EPD-belegg (electrophoretic deposition) og en gravert skala. Bladets slipte rygg er utformet for å brukes til å tenne bål med tennstål.

 

Den perfekte følgesvennen når du skal ut i naturen.

 

Japansk stål og skandinavisk egg for langvarig skarphet

De to friluftsknivene OK 1 og OK 4, har begge 3 mm tykt japansk knivstål med skandinavisk egg for langvarig skarphet. Et svart EPD-belegg beskytter bladene mot rust, og bladets slipte rygg er designet slik at den kan brukes til å tenne bål med et tennstål. Den lange tangen gjør kniven egnet for kløyving.

 

Kniver – banebrytende materialer og produksjon

Pålitelige verktøy krever pålitelige materialer. Derfor er knivene våre laget av velprøvde kvalitetsmaterialer som gir skarphet, presisjon, styrke, trygghet og komfort – hver eneste arbeidsdag og dag ute på tur.

 

Knivbladene, for eksempel på friluftsknivene OK1 og OK4, er utviklet for de mest krevende forhold, og de er laget av japansk SK5-stål. Dette stålet har høyt karboninnhold. Det gjør stålet hardt, men ikke sprøtt, slik at det er enkelt å slipe.

 

Stålet vi bruker i knivene våre, og tykkelsen på bladet, avhenger av hva kniven skal brukes til. Kniver som er utviklet for å brukes i våte eller fuktige miljøer, har et rustbeskyttende elektroforetisk deponeringsbelegg som beskytter mot korrosjon.

 

Designet og utviklet i Sverige

Knivene våre utvikles og designes i Hultafors i Sverige, og de produseres av vår mangeårige, eksklusive partner i Asia. I Asia herdes og slipes stålet etter våre anvisninger. Dette er et vellykket samarbeid som har vart i mer enn ti år, og som har produsert mange millioner slitesterke kniver med ekstremt god presisjon for konkrete arbeidsoppgaver.

 

Supre tilbakemeldinger fra hele verden

Vi elsker å produsere kvalitetsprodukter. Men vet du hva som skal til for å få ekstremt gode produkter? Man må lytte til brukerne. Knivene våre har vært gjenstand for mange uavhengige tester over hele verden – og de har fått ekstremt gode tilbakemeldinger! Det er vi veldig glade for, siden det nok en gang viser seg at hardt arbeid lønner seg.

 

Om Hultafors

Hultafors er en ledende produsent av pålitelige håndverktøy som er utviklet for kresne håndverkere over hele verden. I over 130 år har vi utviklet innovative verktøy som du kan stole på – i enhver situasjon.

Produktutvikling er vår drivkraft. Når vi tror på en idé, gir vi 100 prosent. Resultatet er produkter som har best mulig funksjonalitet, pålitelighet og presisjon. Verktøy du kan stole på i alle situasjoner, hver dag.

 

Hultafors filosofi

Du kan være trygg på at hvis du velger et Hultafors-verktøy, får du et produkt med maksimal funksjonalitet, presisjon og kvalitet.

 

Hultafors har unik kunnskap om profesjonelle håndverkeres arbeidsdag. Det samme med erfaring. Det hele startet i 1883, da Karl-Hilmer Johansson Kollén designet det som nå er den verdenskjente tommestokken. Siden den gang har vi utviklet og produsert verktøy for håndverkere i 130 år.

 

Hultafors tilbyr et bredt utvalg av håndverktøy for alle typer profesjonelt håndverk. Produktene våre utvikles i samarbeid med profesjonelle brukere med mål om å bidra til å gjøre arbeidsdagen så enkel og effektiv som mulig. For eksempel tester profesjonelle håndverkere produktene til alle er fornøyd med resultatet. For oss er dette den eneste måten å sikre at produktene våre lever opp til løftet vårt på – verktøy du kan stole på.

 

Hultafors sine produkter er utviklet med fokus på dine behov. Vi streber etter å utvikle ergonomiske og holdbare produkter i slitesterke materialer. På den måten kan vi sikre at produktene får maksimal levetid, samtidig som vi reduserer miljøpåvirkningen.

 

En bærekraftig standard

Vi har høye ambisjoner for vårt bidrag til en bærekraftig fremtid. For oss er det viktig at du kan stole på både produktene våre og alt som skjer i virksomheten.

 

Vi arbeider kontinuerlig for å forbedre oss for å redusere kostnader, styrke virksomheten og til syvende og sist oppfylle kundenes behov – og overgå deres forventninger. For oss er bærekraft like mye et samfunnsperspektiv som en miljømessig tilnærming. Ved å ta hensyn til samfunnet og miljøet styrker vi både kulturen vår og virksomheten vår, slik at kundene våre kan stole både på verktøyene våre og på handlingene våre.

 

Hultafors er sertifisert i samsvar med følgende standarder: NS-EN ISO 9001:2015 og NS-EN ISO 14001:2015.

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Alternativer
Andre kjøpte også
Support