430831

Guideline GL Vulgata Spent Spinner #10

Kjøp 12 fluer få gratis flueboks

Varenr: 245328
39,-
-+
19 stk på nettlager
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Guideline GL Vulgata Spent Spinner #10. Dette er en meget god imitasjon av en spent Ephemera Vulgata, flua brukes oftest i forbindelse med spinnerfall og når ørreten har gått over til å plukke døde- eller døende hunner på vannet. Men, den er også en utmerket flue før- og under selve spinnerfallet selv om ørreten ikke har stilt seg inn på spente.

 

I vulgataperioden er den også en meget god attraktor selv når det ikke er insekter på vannet, men fisken har vent seg til å jakte på dem. Døgnflua E. vulgata finner du hovedsakelig i vann med god pH. Men den forekommer også i sakteflytende elvepartier. Når skumringen kommer og festen nesten er over kommer ofte storfisken på rydderunde, da bør du ikke være foruten denne flua!

Det er ulike løsninger på å imitere en døgnflue med en såpass stor kropp. Vår erfaring er at polychenille er en av de mest funksjonelle kroppene på store døgnfluer. Det gir en bevegelig kropp som ikke forhindrer effektiv kroking, samtidig som materialet har gode flyteegenskaper. Dette mønsteret har kropp av dobbel chenille som er tvunnet og smeltet slik at du får bedre slitestyrke og mindre minne i kroppen vs. de fluer som er laget av kun en tykkelse chenille. Blanding av cdc og fallskermhackle som vinger gir flott silhuett og gode flyteegenskaper, foam over thorax og som hode setter prikken over i'en.

Generelt så fiskes spen spinners uten striping, men skulle du oppleve at fisken er under flua og studerer så kan du lirke litt i den eller hvis den kommer vakende litt tid siden for flua. Vet du hvor ryddefiskene pleier å operere er det en for del å kaste minst mulig og la flua ligge lenge stille. Ryddefisker er svært aktive, søker av store områder og du kan være ganske sikker på at den før eller senere finner din flue.

Ta deg god til å impregnere flua grundig. Størrelsen kan gjøre det fristende å påføre for mye i en omgang, men doser heller som om det var en liten flue og ta på i flere omganger. Og impregner kropp og hackle før vinger, vingene skal bare ha ørlite impregnering. TMC Dry Magic, Guideline CDC Oil eller Guideline CDC Gel som grunnimpregnering. Etter en fisk fresher du opp hackle/vingene opp med Dry Shake Brush og bruker Gel/Oil på kroppen.

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Andre kjøpte også
Support