Liggeunderlag

Liggeunderlag er helt nødvendig når du skal sove ute og og få en god natts søvn. Å miste bakkekontakten er egentlig noe vi prøver å unngå. Men det er vanskelig å ikke gjøre det når vi fører så gode liggeunderlag som det vi gjør. Det samme vil heldigvis gjelde for deg når du ligger på et av våre liggeunderlag.

Hos Skitt Fiske finner du liggeunderlag fra kjente merker som Exped, Thermarest, Sea to Summit, Urberg, Sydvang og mange flere. 

 

R-verdi

R verdi er en skala som angir hvor godt liggeunderlaget isolerer. Jo høyere tall, jo bedre isolasjon. Midt på sommeren holder det med R1, mens på høsten og våren bør du legge deg på 2 - 4 i R-verdi. På kalde vinterkvelder anbefales det minst opp mot R5, men du vil finne liggeunderlag helt opp til R9 for de aller kaldeste nettene. 

 

Hvilket liggeunderlag skal du velge?

Vi har selvfølgelig et stort utvalg av både skumunderlag og oppblåsbare liggeunderlag. Hvilket liggeunderlag du bør ta med deg på tur avhenger av underlag og sesong. Det er også verdt å ta seg litt tid til å gjøre seg kjent med hva som passer til hvilket bruk.

 

Oppblåsbare liggeunderlag er generelt lettere og isolerer litt bedre, men blir fortere skadet. Skumunderlag tar mye plass sammenlignet, men er mer robuste og tåler for eksempel mer gnist fra bål. 

 

Når skal du bruke liggeunderlag?

Et godt liggeunderlag er noe av det aller viktigste du kan kjøpe før du skal ut på tur. Tenk gjennom hva du skal bruke det til, og når på året du skal bruke det. Uansett om du skal ligge i telt eller under åpen himmel er isolasjon mot bakken viktig. 

 

Husk også at det er veldig lurt å bruke liggeunderlag når du ligger i hengekøye. Soveposen blir presset sammen mot hengekøyen og mister mye av sin isolerende egenskap. Men med et liggeunderlag mellom deg og hengekøyen vil du beholde varmen i soveposen. 

 

Les mer om liggeunderlagVis mindre...

 Bestselgere  i denne kategorien


 

 

Exped Ultra 3R 3 sesongs liggeunderlag
Fra 1 979,-
Exped Versa 5R 4 sesongs liggeunderlag
Fra 1 699,-
Exped Dura 6R 4 sesongs liggeunderlag
Velg
Fra 2 500,-
8
Exped Dura 5R 4 sesongs liggeunderlag
Velg
Fra 1 900,-
6
Exped Ultra 7R 4 sesongs liggeunderlag
Velg
Fra 2 800,-
10