Bellybåter

En bellyboat er en liten, oppblåsbar båt som er utformet for å brukes av en person som fisker eller utforsker vann. Navnet kommer fra at man sitter i båten med bena hengende ned i vannet, som om man har en "belly" (mage) båt. Man bruker vadebukse og svømmeføtter når man sitter i en Bellybåt.

 

 

For å bruke en bellyboat, må du først velge et passende sted å sette den ut i vannet. Dette kan være en strand, en brygge eller et annet sted med enkel tilgang til vannet der du trygt kan gå uti.

 

Dersom du ikke har blåst opp båten hjemme er det nå du pumper du opp båten ved hjelp av en fot- eller håndpumpe eller en elektrisk pumpe, og sjekker at den er fylt helt opp, at den er stødig og sikker å bruke.

 

Når båten er klar, kan du sette deg ned i midten av båten, og justere setet og fotstøttene til en behagelig posisjon. Du kan deretter bruke en padleåre eller et par svømmeføtter til å bevege deg utover i vannet. 

 

Bellyboat er spesielt populært blant sportsfiskere, da de gir en unik mulighet til å komme seg ut på vannet og fiske på steder som er vanskelig tilgjengelige fra land. Spesielt predatorfiskere som jakter etter gjedde, abbor og gjørs bruker ofte bellyboat, men også ørretfiskere som ofte kan hindres av tett vegetasjon inne ved land.

 

Båtene er også svært bærbare og kan enkelt transporteres i en bil eller båt, noe som gjør dem til et ideelt valg for eventyrere på jakt etter drømmefisken. Det er viktig å huske på å alltid bruke flytevest når du bruker en bellyboat, da det kan være vanskelig å komme seg tilbake i båten hvis du faller ut.

 

Ønsker man et større alternativ enn en bellybåt kan en pontongbåt være passende.

Les mer...Vis mindre...

.

 

Fish Cat 5 Max - Navy
5 799,-
Guideline Drifter Kickboat
3 799,-
Guideline Drifter Evolution
Kjøp
4 899,-
1
Outcast Super Fat Cat LCS Orange
5 399,-
Berkley TEC Pulse Pro XCD Bellyboat
Kjøp
24%
3 039,-
3 999,-
2
Berkley TEC Pulse XCD Bellyboat
24%
2 279,-
2 999,-
Berkley TEC Ripple XCD Bellyboat
24%
5 699,-
7 499,-