Brusletto Fiskern En fiskekniv i særklasse

Brusletto Fiskern

En fiskekniv i særklasse

Varenr: 112075
1 349,-
-+
2 stk på nettlager
  • 1Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Brusletto Fiskern

En fiskekniv i særklasse 


Skaft i kork og bjørk som gjør at kniven flyter skulle du miste den i vannet. Konslipt rustfritt knivstål, 12,5cm. Kniven har farget okselær slire m. sikkerhetsinnlegg.

 

Spesifikasjoner:
- Totallengde: 24cm.
- Lengde blad: 12cm.
- Bruksområde: Fiske

 

 

 

 

Hvordan vedlikeholde kniven

Når du har gått til det skritt og kjøpt deg en kvalitetskniv fra Brusletto & Co AS så har du en kniv som vil vare i mange år. For å holde kniven pen anbefaler vi at du rengjør den etter bruk med rent vann eller kanskje litt svakt såpevann og tørker godt av den før du setter den tilbake i sliren.


Normalt vil ikke skaftet trenge noen etterbehandling på lang tid, men dersom det er nødvendig kan du bruke en god møbelolje. Sliren kan ved behov settes inn med fett for lær.
Det er fire ting som avgjør hvor godt kniven holder seg skarp:
 
1.       Stålkvalitet
2.       Hardheten
3.       Eggens utforming
4.       Hva kniven brukes til
 
Våre knivblader er laget i rustfritt stål, Sandvik 12C27 som er herdet til en hardhet på 56-58 Rockwell. Noen blader er hulslipt, andre er konslipt og andre igjen har vanlig rett slipe.
 
Under bruk er det særlig to prosesser som sløver eggen. Det ene er hard belastning som bryter løs små stykker av eggen og gjør den sagtakket. Det andre er at eggen legger seg. Dette kan rettes opp med noen drag med knivstål. Etter noe tids bruk vil kniven uansett bli sløv og vi skiller mellom å slipe og å bryne kniven. Når en kniv blir sløv så betyr det at den mister den koniske formen den har blitt gitt under produksjonen. Bryning av kniven vil midlertidig kunne gjenopprette denne.

 

Ved større hakk eller skader må knivbladet slipes. Det bør gjøres på en slipestein der det er viktig at temperaturen ikke blir for høy slik at du ødelegger herdingen i bladet. Det har alltid vært diskusjon om man skal slipe med eller mot slipesteinen. Det som er viktig er at eggen blir rett, og ikke buet, og da må du slipe med samme vinkel i forhold til slipesteinen hele tiden på begge sider av bladet.
 
Når kniven skal brynes anbefaler vi at du holder brynet stille og fører kniven over brynet som om du vil skjære tynne skiver av det. Før kniven frem og tilbake eller i sirkler til den er tilstekkelig skarp.


For ytterligere å finpusse en superskarp egg kan du dra kniven over et lærbryne. Bryning av eggen på lærbryne må alltid skje med eggen, gjør du det mot eggen har du ikke noe lærbryne lenger. Skjerpestål må brukes med nøyaktig samme vinkel som under slipingen. Hold kniv og skjerpestål slik at du har kontroll på dette å dra kniven rolig i en buebevegelse fra skaft til spiss. Bytt side for hvert drag. Start med litt trykk og avslutt forsiktig.
 
Ha omsorg for kniven din og den varer i generasjoner.

 

 

Tradisjon og kvalitet i over 100 år

Brusletto & Co AS ble etablert i 1896 av Rognald Brusletto. Historien om malmbryting på Hardangervidda og handverksmessig produksjon av sigder, ljåer, økser og sverd rundt Geilo startet allerede for 1500 år siden. Geilo ble tidlig i historien et etablert kraftsentrum for smiing av redskap til arbeid og fritid.

 

Det er derfor en meget lang tradisjon som handverkeren og industribyggeren Rognald Brusletto skriver seg inn i da han startet opp som kniv- og ljåsmed på Geilo i 1896. Da han tegnet og utviklet maskinhammeren basert på vannkraft åpnet han samtidig for en teknisk utvikling og industriell produksjon som skulle sette sitt preg på bedriften og lokalsamfunnet i flere generasjoner.

 

I dag produserer Brusletto & Co finere sports- og turkniver. Våre kniver er et viktig verktøy enten du skal på vandretur eller du skal jakte og fiske. Knivene er designet og produsert for å være i bruk. Formen på skaft og knivblad er forskjellig alt etter behovet du som bruker ønsker å dekke. Og ikke minst hva som ligger best i hånden din.
 
Stålet vi bruker er høyverdig knivstål. Det er behandlet, stanset ut og herdet til den optimale hardheten. Kniven skal holde lenge på skarpheten samtidig som den ikke skal være vanskelig å sette opp igjen når det trengs.
 
Vi bruker forskjellige tresorter i våre skaft så som masurbjørk, bjørk, oliventre, nøttetre og rotnøtt. Våre trematerialer kommer fra forskjellige steder og er ikke utrydningstruet.
 
Vi tilstreber en miljøvennlig produksjon og har retur-rutiner på restmaterialer der hvor det er mulig.
 
Vi er stolte av våre kniver, de er laget med erfaring samlet gjennom over 118 års produksjon.
Vår ide er at en kniv er følgesvennen på tur, et godt verktøy som skal hjelpe deg til å løse både små og store oppgaver. Den skal være ved din side…alltid!

 

Fra vår produksjon

Visste du at for å produsere en eneste kniv, må kniven i gjennomsnitt gjennom 50 arbeidsoperasjoner? At okselæret stanses ut manuelt? At slirene syes for hånd? Eller at skaftet produseres fra en treplanke? Roboter hjelper oss med ferdigstillingen, men menneskene har fortsatt den viktigste rollen i knivproduksjonen.
Et par smakebiter fra produksjonslokalene avslører at det å lage en kvalitetskniv verken er noen hastverks- eller enkel jobb.

I ovnene herdes knivbladene i 1075 grader Celsius.

 

Kvaliteten kan variere innenfor det samme lærstykket. Vi bruker kun den beste kvaliteten til våre slirer. For å få ferdig et skaft, kreves det ca. 1 kg rå masurbjørk. Fra emne til skaft skjer på få minutter i dreiebenken. Utformingen av skaftet er avgjørende for bruksegenskapene til knivene. Montering og siste finpuss er håndarbeid på Brusletto

 

Alt overskudd av stål og metall fra stansing av knivblad og holker resirkuleres. Bare miljøvennlige og ufarlige væsker og materialer benyttes i våre produksjonlokaler.

 

 

Bruslettodesign

Fabrikkens bevisste satsing på design og produktutvikling startet tidlig på 1990-tallet. Før dette hadde det meste av produksjonen og formgivingen fulgt en tradisjonell linje, som til da hadde vært tilfredsstillende for bedriften. Nå skjedde flere ting. Behovet for en ny logo hadde lenge presset seg på og Brusletto var blitt valgt til å lage de offisielle knivene til lillehammer OL i 1994.

 

OL-Knivene som fikk navnene "Håkon" og "Kristin" viste seg tidlig å bli en stor suksess. Dette inspirerte bedriftsstyret til beslutningen om å lage en helt ny grafisk designprofil for bedriften. En design som skulle være produkt relatert, nytenkende og konsekvent. Den skulle gjennomføres på alle felt innen bedriften og skulle være klar til våren 1994.

 

Allerede tidlig i 1994 var alt av trykksaker, skilting og ikke minst gaveeskene klare. Samtidig med denne prosessen ble det også gjennomført en grunnleggende diskusjon om produktutviklingen i bedriften. På samme måte som designprofilen skulle også produktene underkastes de strengeste krav. Dette resulterte i at noen av de tradisjonelle produktene måtte vike for å gi plass til at mer design- og samtidsriktige kniver fikk innpass.

 

Det viste seg tidlig at dette var en riktig vei å gå. Markedet var begeistret, flere store knivsuksesser fulgte og vår andel av det norske markedet økte merkbart.

 

Fortsatt gjelder hovedtrekkene i design profilen, men vi arbeider kontinuerlig med bedriftens framtid for øye. Design, materialer og kvalitet er hele tiden under streng vurdering. Dette har resultert i at våre nye produkter blir tatt imot av markedet med forventing og interesse.

 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Andre kjøpte også
Support