619354 619354

Bråtens Nato Genser Sort S

Klassisk natogenser i ull og polyester

Varenr: 257388
899,-Kampanjepris
1 399,-Ordinær pris
-+
3 stk på nettlager
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Bråtens Nato Genser er en stilig, varm og slitesterk genser som er like godt egnet til jakt, fiske, friluftsliv og arbeid som til hverdagsbruk. Genseren kommer i tre forskjellige farger og er laget i 80% merino ull og 20% polyester.

 

  • Allsidig genser
  • Varm og slitesterk
  • Laget i 80% merino ull og 20% polyester
  • Rund hals
  • Kommer i tre forskjellige farger

 

Mange husker kanskje denne genseren fra militæret eller sivilforsvaret? Natogenseren har lange tradisjoner i det norske forsvaret. Genseren er laget av 80% merino ull og 20% polyester, for å sikre slitestyrke og at plagget holder seg like fint vask etter vask.

 

Størrelsestabell

 

Størrelse XS S M L XL XXL
Lengde 61 63 65 67 69 71
Bryst 40 42 44 46 48 50
Armlengde 60 62 64 66 68 70
Armhule 22 23 24 25 26 26
Skulder 42 44 46 47 49 51
Hals 17 18 18 19 19 20

 

 

Bærekraft

Bråtens mot en bærekraftig framtid

Bråtens har fokus på å skape bærekraftige produkter til kundene sine. De siste 10 årene har det vært en svært positiv utvikling når det kommer til bærekraftige materialer og produksjon hos Bråtens og deres råvareleverandører. I tillegg  legges det også stor vekt på å sikre gode arbeidsforhold hos Bråtens produksjonsbedrifter i utlandet. Bedrifter, organisasjoner og forbrukere stiller tydelige krav til transparents og rettferdige betingelser for arbeidstakere som er involvert i verdikjeden. Dette har bidratt til holdningsendringer i hele klesindustrien. Bråtens er sikre på at åpenhet, fokus og deling av forretningsmetoder knyttet til en renere bransje er nøkkelen til en fremtid som dekker behovene deres uten å gå på bekostning av klima og etiske forpliktelser.

 

Som selskap har de en forpliktelse til å gå foran i det grønne skifte og stiller derfor høye krav til bærekraftige løsninger gjennom hele sin verdikjede. Bråtens er derfor stolte av å kunne levere bærekraftige produkter av høy kvalitet.

 

Råvarer – kvalitet med små fotavtrykk

Bråtens skal levere ullplagg med spesifikke varmeegenskaper av høy kvalitet og er avhengige av solide råmaterialer de stoler på og som sammenfaller med kravene de stiller til bærekraft. Med utgangspunkt i dette har det vært naturlig å bruke kortreist ull fra Norge og Australsk merinoull. Dette er to ulike ullkvaliteter med ulike og unike egenskaper.

 

Norsk ull

Store deler av utvalget til Bråtens produseres i dag på 100% naturlig norsk ull. Den norske ullen er kjent for sine gode varmeegenskaper, slitestyrke og spenst. Dette er et resultat av den helhetlige dynamikken mellom det nordiske kjølige klima, dyrevelferd og den miljøbevisste etterbehandlingen av ulla.

 

Norske gårdsdyr er blant verdens friskeste og lever store deler av året på utmarksbeite med tilgang til naturlige urter, gress, lyng, busker og rent fjellvann. Den norske bonden vet at gode forhold, lavt antibiotikabruk for dyrene er viktig så vel for dyrevelferden som kvaliteten på ullen.

 

Ull er 100% naturlig, fornybar og biologisk nedbrytbar fiber. Dette sammen med lite bruk av kjemikalier og miljøvennlige etterbehandling gjør den norske ulla bærekraftig. Alt skyllevann i vaskeprosessen resirkuleres, og alle vaskemidler er biologisk nedbrytbare for å unngå bruk av giftige stoffer som påvirker nærmiljøet. For å bruke mest mulig av ullen gjenvinnes minimum 20% av ullfettet som er tilgjengelig. Ullfettet er bedre kjent som lanolin og brukes ofte i ulike salver og kremer.

 

Alt metall, all plast og papp fra emballasje gjenvinnes.

 

Australsk merinoull

Merinoull er et svært allsidig materiale som kjennetegnes av sine gode varme, mykhet og pusteegenskaper, selv når det er fuktig. Fibrene i ullen kan absorbere store mengder fuktighet, noe som gjør at huden vår holdes tørr. Merinoull har også en temperaturregulerende egenskap som gjør det til et svært godt materiale for aktivitet. I likhet med den norske ullen er merinoull 100% naturlig, fornybar og biologisk nedbrytbar fiber.

 

De siste årene er det blitt stor oppmerksomhet rundt en metode som heter mulesing og de negative effektene det har på merinosauen. Bråtens tar sterk avstand fra denne metoden og leverer kun merinoull fra sau som behandles på en hensynsfull måte.

 

Litt om Bråtens

Bråtens fabrikker

Bråtens fabrikker AS, Eskimo ble grunnlagt i 1955. Historien startet med leveranser av sokker til det norske forsvaret, og seinere ble det også leveringer både til det svenske og danske forsvaret, og Sirius hundepatruljen på Grønland. Sokkene ble produsert og markedsført under merkenavnet Eskimo.

 

Etter hvert ble Eskimo-sortimentet utvidet til å inkludere både gensere, jakker, luer og votter. Islenderen er fortsatt et svært populært plagg, sammen med mange fine gensere med mønstre etter norske strikketradisjoner. På midten av 2000-tallet startet vi med produksjon av undertøy i merinoull. Ull fra merinosauen har andre egenskaper og egner seg bedre til slike plagg enn ull fra den norske sauen.

 

Våre ullplagg passer like godt både på jobben som i fritiden.

 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Andre kjøpte også
Support