Verdensledende impregnering

 

Bruk av Nikwax etterbehandlingsprodukter vil bidra til at utstyret ditt yter bedre over lengre tid, slik at du holder deg varm, tørr og komfortabel – og samtidig sparer penger

 

"Hvorfor må tøy og utstyr rengjøres og impregneres?"

 

Når du er ute i naturen vil du ha det hyggelig, og ikke bekymre deg for å bli verken våt eller skitten! Vanntette klær krever spesiell pleie for å beholde de vannavstøtende og pustende egenskapene.

 

Vanlige vaskemidler kan ødelegge impregneringen. Bruker du Nikwax’ vaskemidler og impregneringsprodukter, bevarer du klærnes egenskaper, og du holder deg varm og tørr lenger!

 

"Hvor ofte skal jeg impregnere klær og sko?"

 

 

Det er et spørsmål kunder ofte stiller! Som hovedregel kan vi si at fottøy og jakt- og fritidsklær som brukes ofte (i snitt hver helg i året) bør impregneres minimum to ganger årlig. Brukes utstyret sjeldnere, minimum én gang i året.

 

 

Nikwax to trinns behandling

Grønn eller lilla kork?

 

Nikwax-produktene kan enkelt identifiseres ved hjelp av fargen på lokket.

 

Grønn kork = produkt til rengjøring. Klær og utstyr bør alltid rengjøres med egnet Nikwax-produkt før det impregneres. Vaskemidlene kan også brukes som flekk- eller fett fjerner direkte på tekstilene.

 

Lilla kork = impregnering. Etterbehandlingsproduktene fra Nikwax gjenoppbygger DWR-belegg og gjenoppretter pusteevnen. Impregneringen holder gjennom flere vasker, du trenger ikke påføre den hver gang du vasker med Nikwax.

 

Blå kork = skylling og mykgjøring. Vi har i dag kun ett produkt i sortimentet med blå kork, Base Fresh. Dette deodoriserende middelet helles i vaskemaskinas skyllemiddelbeholder.

 

 

 

Verdensledende impregnering

 

 

Trygt for miljøet

 

Alle Nikwax etterbehandlingsprodukter er enkle å bruke, er uskadelige både for deg og miljøet, og vil sørge for at du holder deg varm og tørr uansett værforhold.

 

Trygt for miljøet

Nikwax legger sin stolthet i å tilby høytytende produkter med minimal belastning for miljøet. Det har alltid vært svært viktig for selskapet å verne om miljøet, og det er derfor de, som verdens eneste selskap i sitt slag, aldri har brukt skadelige fluorkarboner i produktserien.

 

Vannbasert

Nikwax bruker aldri skadelige løsemidler Alle produktene er vannbaserte, og er dermed ikke brennbare og kan trygt brukes i hjemmet.

 

Fluorkarbon fri

Dette er et område Nikwax tar alvorlig. Selskapet har alltid regnet fluorkarbonbaserte produkter (PFC) som farlige. Nyere forskning har vist at de blir værende i miljøet og kan føre til alvorlige helseproblemer for mennesker.

 

Nikwax gjør alt de kan for å minimere sin belastning på miljøet og for å forebygge helseskader. I 2014 ble de, som ett av kun 13 selskaper i Storbritannia det året og hittil eneste foretak innen sport og friluftsliv, tildelt den prestisjefylte Queen’s Award for Enterprise in Sustainable Development.

 

Prisen er Storbritannias høyeste anerkjennelse for forretningssuksess, og ble oppnådd gjennom kontinuerlig arbeid mot bærekraftig praksis. Den påskjønner konsekvent fokus på produktutvikling og styringsmetoder som har kommersiell suksess og gir store fordeler for miljøet og samfunnet