125342 125342 125342 125342 125342 125342

Outcast Fish Cat Panther - Saltwater

Pontongbåt m/aluminiumsramme

Varenr: 142137
11 899,-
Ubekreftet 27.05.2022
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke
Send meg mail når varen er på lager

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerSupport
Beskrivelse

Fish Cat Panther er en fantastisk god pontongbåt som er beregnet for bruk både i saltvann og ferskvann. Båten er konstruert med 2 stk doble pontonger. De doble pontongene sørger for større lasteflate og optimal oppdrift. Dessuten ligger Fish Cat Panther lavt på vannet, den kan manøvreres i grunne farvann og den er lite utsatt for vind.

 

Fish Cat Panther er en genial oppfinnelse

Hvem har ikke opplevd at de har blitt forhindret fra å hive flua dit de vil på grunn av tett vegetasjon eller vanskelige forhold langs land? Løsningen på problemet er en pontong- eller bellybåt.Pontongbåter er en genial oppfinnelse for alle som vil fiske med flue eller sluk, både i salt- og ferskvann.

 

Ved hjelp av denne fine farkosten kommer du deg ut akkurat til den plassen som du ønsker, nemmelig dit der fisken er!Med Fish Cat Panther kan du enkelt manøvrere og bevege deg akkurat dit du vil og være trygg på at du kan hive flua uten å være redd for å komme i konflikt med omgivelsene rundt. Båten er funksjonell, stødig som et fjell og kjempegod å fiske fra.

 

Outcast Fish Cat Panther ute på elven


Stabil og stødig potongbåt

Fish Cat Panther er en påkostet og trygg pontongbåt med god komfort. Båten passer godt til mindre og større vann, til elver og til bruk langs hele kysten. Rammen er laget i aluminium. Dette betyr at den ikke vil ruste ved bruk i saltvann. Fish Cat Panther er bredere og lengre enn sin lillebror Fish Cat Streamer, og er derfor ekstra stabil og bekvem å bruke, selv med en del bølger på vannet.

 

Årene er sammenleggbare og kan deles i 4 deler. Båten er utrustet med 2 store lommer til utstyr, årefester, 6-delt aluminiumsramme med integrert ankersystem og feste for elektrisk eller bensindrevet motor.

 

Fotstøtte er standard på denne modellen. Stor lastekapasitet bak seterygg. Fish Cat Panther har et praktisk (og skånsomt for fisken) målenett under oppbevaringslommene.

 

Fish Cat Panther en optimal fiskebåt

Fish Cat Panther er spesialdesignet for fiske generelt, og fluefiske spesielt.Båten består av 2 doble oppblåsbare pontonger på hver side (se bildet). De doble pontongene sørger for stor stabilitet og ekstra god oppdrift.

 

Mange stikker håven, termosen eller fiskestangen ned mellom pontongene av praktiske årsaker. De doble pontongene gir en ekstra trygghet i forhold til punktering. Over og på tvers av pontongene er det montert en plattform med sete og flere oppbevaringsmuligheter.

 

Pontongene lager en slags "v-form" som minsker motstanden og gjør at den er lett å manøvrere. Båten er utstyrt med årer, og et solid rammeverk gjør at man kan bruke mye krefter når man ror.

 

Fish Cat Panther kan med enkelhet ros, manøvreres med svømmeføtter eller man kan feste en elektrisk eller bensindrevet motor på. Hvis man velger å bruke båten med motor, vil man kunne bevege seg raskt mellom fiskeplassene.

 

Båten har en lastekapasitet på hele 181 kg.Det er gode oppbevaringslommer montert på begge pongtongene og man har god plass til bag, sekk eller oppbevaringskasse bak setet.I tillegg til sportsfiskere har også mange naturfotografer lært seg å sette pris på denne pontongbåten.

 

Robust og solid konstruksjon

Fish Cat Panther har en meget robust konstruksjon, noe som betyr lang levetid og mange fine timer på vannet. Med denne båten tar du deg fort fram til der fisken står.

 

Setet på båten er plassert relativt høyt uten at dette går utover båtens stabilitet. Det betyr at man har god kasteradius og fin oversikt utover vannet. Den lave vekten på båten gjør den enkel å frakte med seg til fiskeplassene.

 

Økt rekkevidde og garantert bedre fangst

Først og fremst er det ønske om økt rekkevidde og bedre tilgang til fiskeplassene som gjør at man kjøper en pontongbåt. Dette er grunnen til at båtene er spesielt populære blant fluefiskere. En dyktig fluekaster kan kaste rundt 30 meter ved normalt gode forhold. En slukfisker kan kaste dobbelt så langt.

 

Ofte er det vegetasjon og andre geografiske forhold som forhindrer fluefiskeren i å få til gode kast fra land. Husk at for å få til et kast på 30 meter trenger du minst 15 meter klaring bakover. Dette er ikke alltid så enkelt å få til når man fisker fra land.Ved kysten blir båtene først og fremst brukt til sjøørrett og havabborfiske.

 

Dette er fisker som stadig er i bevegelse i sin jakt på byttedyr. Pontongbåten gjør fiskeren langt mer mobil og fleksibel, og gir han muligheten til å prøve fler "hotspots" i løpet av en dag. Dette resulterer som regel til alltid flere fisk på kroken!

 

Ved fiske i elv og vann har man også ofte problemer med tett vegetasjon. Derfor anbefales pontongbåt og bellybåt (flytering/float tube) her. Da kan man legge kastene inn mot bredden og inn under overhengende trær osv.
 

Fisk i timesvis uten å slite deg ut
I en Outcast pontongbåt kan du fiske i timevis uten å bli sliten eller lei

 

Enkel å manøvrere med Fish Cat

Når man sitter i båten har man direkte kontakt med vannet med bena. Ved hjelp av svømmeføtter på bena kan man enkelt manøvrere pontongbåten samtidig som man bruker fiskestangen. Når man fisker fra ordinære båter må man stadig vekk legge fra seg stanga for å ro og korrigere posisjonen p.g.a. strøm og vind. Dette slipper du i en pontongbåt.

 

Ved hjelp av årer og/eller svømmeføttene (finnene) fra Outcast svinger og manøvrerer man båten ”på en 5-øring”. Båten forflytter seg raskt og presist, akkurat dit du vil med bare noen få spark med føttene. Båten ”snurrer” rundt og beveger seg i den retningen du ønsker når du beveger bena.

 

Mens føttene dine manøvrerer båten kan du ha full konsentrasjon på å kaste flue og drive aktivt fiske.Når det er kaldt i vannet kan man benytte vadebukser eller vadestøvler. Når det er varmere kan man sitte i shorts. Hvis man ikke ønsker å sitte med bena i vannet kan man plassere dem på fotstøtten.

 

Fotstøtten er også fin å bruke når man ror eller kjører motor.Som regel ønsker man et bevegelig fiske der man lar seg flyte med strømmen eller beveger båten i den retning man ønsker ved hjelp av årer eller finnene. Noen ganger kan det også være aktuelt å bruke et anker for å feste seg på et bestemt sted i en gitt posisjon.

 

Motorfeste på potongbåt

Fish Cat Panther er utstyrt med motorfeste, noe som gjør det enkelt å feste en liten motor bak på båten. Dette gjør forflytning til nye fiskeplasser lett som en lek. Ved fiske etter havabbor kan man ofte på lang avstand se at fisken jager i overflaten etter mindre fisk eller at Lomvi stuper etter sild og brisling.

 

Da er det fantastisk å være ute på vannet med pontongbåt, og aller helst rigget med motor. Raskt og effektivt kan du forflytte deg dit fisken står, og til enhver tid være klar med fiskestangen.

 

Hvordan lande fisk i en potongbåt

Det er sjelden problemer knyttet opp til landing av fisk i en pontongbåt. Hvis ikke fisken er for stor og/eller man skal beholde fisken, kan du lande fisken ved å føre den inn mellom pontongene og bena dine.

 

Deretter griper du fisken i et fast grep og løfter den om bord. Hvis du får en stor fisk med mye krefter er det viktig at den får brukt opp det meste av energien sin før du fører den inn mellom pontongene.

 

Hvis fisken er ganske stor eller den skal slippes ut igjen, er det ofte best å føre den inntil pontongen på utsiden og gripe den der eller eventuelt håve den.

 

Lett å montere og enkel å frakte

Når du kjøper en pontongbåt må du montere og sette den i sammen. Dette går heldigvis fort, særlig når du har gjort det et par ganger. Pontongene er festet til ramma med stropper, og ramma er montert sammen med clips som er lette å montere/demontere.

 

Noen er nødt til å demontere båten når den skal fraktes og oppbevares, men de fleste nøyer seg med å tømme den for luft. Da minsker volumet betraktelig og den blir enkel å frakte med seg. Hvis man har en større bil eller en tilhenger er det ikke noe problem å frakte båten fullt oppmontert med luft i.

 

Man kan også enkelt feste pontongbåten på et biltak med takstativ.En pontongbåt er ikke tung, og den kan enkelt bæres. Hvis man skal frakte den over lengre avstander uten bil kan man benytte en tralle som er beregnet for kanoer.

 

Følg fiske der den er med potongbåt

La deg drive nedover elven og følg fisken der den står…

 

Ekstrautstyr

Man kan få kjøpt ulikt utstyr til pongtongbåten (se egen liste), og du kan rigge den med ekstrautstyr etter ønske og behov. Det mest vanlige ekstrautstyret er flytevest, svømmeføtter (finner), luftpumpe, stangholdere, ekkoloddholder m/ekkolodd, snørekurv, åreholder, dregg m/line, koppholder, oppbevaringsbokser, vanntett bag, motor, vadebukse, vadestøvler etc.

 

Husk, på fluestenger sitter snella langt nede, og det er derfor egne stangholdere for denne type stenger.

 

Pontongbåten manøvreres enkelt ved hjelp av svømmeføtter, årer eller motor

Pontongbåten manøvreres enkelt ved hjelp av svømmeføtter, årer eller motor

 

Hva kjennetegner en god potongbåt?

En god pontongbåt skal kjennes stabil og trygg når man bruker den. Dette er båt som du skal benytte i all slags vær og til alle årstider. Det er derfor viktig at man føler seg trygg og bekvem ombord, og at båten på alle måter holder god kvalitet.

 

En god pontongbåt er produsert ved hjelp av kvalitetsmaterialer. Dette gjelder den innerste ”luftpølsen/tuben” i pontongen og ikke minst trekket som denne er trukket med. Det robuste yttertrekket gjør at man kan trekke båten opp på stein, fjell og sand uten å være redd for den.

 

Videre skal alle detaljer som rammeverket, glidelåser, stropper, låseringer, årer, åregafler, seter, oppbevaringsplass etc. fungere optimalt, være solid og vare lenge.Hos Outcast blir alle båtene nøye kvalitetssjekket før de forlater fabrikken. Båtene blir alltid fylt med luft og testet slik at man får sjekket at ventiler, sveiser og sømmer holder på luften slik de skal.

 

Alle materialer og komponenter som brukes i båtene er omhyggelig testet og kvalitetssikret før de benyttes i produksjonen. Alt dette til sammen gjør at båtene fra Outcast er i en klasse for seg selv.Båtene fra Outcast er designet og konstruert av mennesker som har drevet med aktivt fiske i mange, mange år.

 

De vet nøyaktig hvordan en god fiskebåt skal fungere og de har brukt all sin erfaring for at båtene alltid skal fungere optimalt.Det er svært viktig for oss at alle båtene som vi leverer alltid lever opp til den gode standarden de er ment å holde.

 

Ved siden av funksjonalitet og brukervennlighet er det nettopp den gode kvaliteten på produktene som gjør at båtene fra Outcast er verdens mest solgte båter i sin klasse. Vi vet at fornøyde kunder er den beste markedsføringen for båtene våre. Slik fungerer det i dag og slik skal det også fungere i framtiden.

 

Potong- og bellybåter har revolusjonerert fluefiskesporten

Pontongbåten er relativt ny her i landet og ble først tatt i bruk i USA på 80 tallet. Disse båtene har raskt blitt veldig populære og har på mange måter ”revolusjonert” fluefiskesporten.

 

Alle synes det selvfølgelig er veldig kjipt å stå på land med fiskestangen i hånden mens kompisen cruiser rundt på vannet med en pontongbåt og trekker inn den ene fisken etter den andre.Å gli fram, stille og rolig, i pontongbåt er en ubeskrivelig og veldig god følelse.

 

Flere og flere oppdager denne fantastiske måten å fiske på. Alle som har prøvd en pontongbåt til flue- eller slukfiske blir ”frelst”.Ved hjelp av en pontongbåt åpner det seg helt nye muligheter som du før bare kunne drømme om.

 

Å fiske fra en pontong- eller bellybåt er noe av det morsomste og mest spennende man kan gjøre. Bare tenk deg tanken på å ligge med båten utenfor sivet og hive flua eller wobbleren rett inn og foran snuten på de store og sultne gjeddene! Den følelsen er helt ubeskrivelig!

 

Når man har sett en slik båt i bruk, ønsker man ofte også å prøve en selv. De fleste skiller da etterpå mellom ”før jeg fikk pontongbåten og etter at jeg fikk pontongbåten”.En pontongbåt fra Outcast åpner opp en helt ”ny verden” med masse nye muligheter!

 

Fish Cat potongbåt

Stille og fredelig på fisketur i potongbåt

Stille, fredelig og veldig spennende….

 

En tidlig morgen ved elvebredden…Ekstra hyggelig er det å være et par venner sammen, i hver sin båt. Da kan man følge hverandres opplevelse på tett hold, men allikevel ha godt ”spillerom” og god plass til sitt eget fiske.

 

Fish Cat langs elvebredden

 

Dimensjoner

 
Størrelse i oppblåst tilstand 1,52 x 2,74 m (9 fot)
Pongtongdiameter 25,4 cm (x 2 på hver side = 50,4 cm)
Vekt 34 kg
Pontong-materialer Vinyl og PVC
Ramme Aluminium
Årelengde 2,13 m/4-delt
Fotstøtte Ja
Oppbevaringslommer Ja
Klargjort for motor Ja

Generelt

 
Lastekapasitet 181,4 kg
Farge Grønn
Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Alternativer
Support