280943 280943 280943 280943 280943

Mountain Equipment Fireflash STD 185cm

Perfekt for rask og lett tur i fjellet

Varenr: 195809
7 199,-
-+
Bestillingsvare (Forventet 11 dager)
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørSupport
Beskrivelse

Fireflash er den varmeste modellen i Extreme Alpine serien. Varm og lett tresesongspose med comfort limit på -8C.

 

Dette er de letteste og de mest varme effektive soveposene Mountain Equipment noen gang har utviklet. Ekstremt avansert konstruksjon med patenterte løsninger og de råeste materialene på markedet setter en ny standard på superlett soveposedesign. Denne serien er utviklet like mye for alpinister som den er for ultra-backpackere som reiser over store distanser.

 

STD (Regular)
Designet til å passe brukere som er opp til 185 cm. Passer ideelt for de som er mellom 178 cm og 183 cm.  høyde.


XL (Long)
Designet til å passe brukere som er opp til 200 cm. Passer ideelt for de som er mellom 185 cm og 197 cm.

 

 

Modell Fireflash Regular

Fireflash XL (Long)

Farge Ombre blue (mørk blå) Ombre blue (mørk blå)
Invendig lengde 190 cm 205 cm
Maks bredde innvendig 75 cm 75 cm
Invendig fot bredde 50 cm 50 cm
Maks person høyde 185 cm 200 cm
Total vekt 1000 g 1040 g
Total fyll vekt 650 g 682 g
Pakket størrelse 25 x 21 x 20 cm 26 x 22 x 20 cm
Fillpower 800+ FP Russisk gåsedun 800+ FP Russisk gåsedun
Down Codex Ja Ja

Comfort Limit: - 8 C *(se utvidet produktbeskrivelse)
Good night sleep: -14 C *(se utvidet produktbeskrivelse)

*Mountain Equipment bruker Good Night Sleep temperatur typisk der EN13537 testen har svakheter eller ikke kan brukes, som på ekspedisjonsposer.

Extreme Light serien bruker et vanvittig lett 10D Plasma TM ytterstoff som puster ekstremt bra. Under EN-testen blåser en vifte på soveposen noen som gjør at luften innvendig i posen kan sirkulere noe og avkjøles når man bruker materialer uten membran eller PU coating som er 100% vindtette. Testen imiterer bruk i friluft, men gir dårlig sammenlignsgrunnlag mot poser med tykkere ytterstoff. Testen gjør at soveposer med mer pustende materialer tester "dårligere" enn poser med membran eller PU membran.

Vi gir derfor en good night sleep temperatur som har tatt utgangspunkt i tester med test-team og profersjonelle utøverer. Er du frossen av deg kan du godt legge deg 2-4 grader varmere enn denne anbefalingen.

 

 

Mountain Equipment soveposer

Ikke alle soveposer er skapt like. Perfekt tilpasset, har seriene til de syntetiske og dunfylte soveposene fra Mountain Equipment, blitt valget til dagens ledende alpinister og arktiske oppdagelsesreisende. Du sikres komfort, beskyttelse og pålitelig temperaturopplysninger for de mest ekstreme miljøer. 100% av dunen som er brukt i produkter fra Mountain Equipment er dun som er godkjent etter The Down Codex og kommer fra godkjente og uavhengig kontrollerte og sporbare kilder.

Det er ingen enkel forklaring på hvorfor Mountain Equipments soveposer er bedre enn konkurrentene. Det er ikke bare en faktor som gjør forskjellen. Forskjellen ligger i tusenvis av timer med utvikling, testing og forskning for å optimalisere varmen, komforten og kvaliteten på produktene. Forskjellen er i alle de små detaljene du ikke ser. Forskjellen er over 55 år med erfaring med produkter på verdens høyeste fjell. Forskjellen er at alle deler av posen blir testet i felt og laboratorie. På en smal fjellhylle og med varmekamera for å minimere varmetap og kuldegjennomslag. Dette er hva Mountain Equipment kaller Baffle by Baffle design.

Dun soveposer

Mennesket har bygget pyramidene, splitt atomet og vært på månen, men den myke dunen gås og and er fortsatt det beste isolerende materialet vi har. Den er mer komprimerbar, langvarig og gir bedre varme enn vekten enn noen annen fiberisolasjon. Til tross for de fantastiske naturlige egenskapene til dun, hvis den ikke brukes i de riktige mengdene eller ikke nøye kontrolleres på de riktige stedene, kan selv den mest eksepsjonelle dunen være praktisk talt ubrukelig. Hvis en baffel er for stor eller fylt med for lite dun, vil dunen flytte seg rundt og gir redusert effektivitet og bidra til ekstra vekt uten isolerende fordel. Omvendt, hvis en baffel er for liten eller fylt med for mye dun, kan den ikke lukkes ordentlig, igjen med redusert isolerende effektivitet. Mountain Equipment har investert betydelig tid i laboratorietesting, felttesting og omfattende prototyptesting for å optimalisere dun tettheten over hele sortiment av poser, og i hver baffel i hver pose. Hver pose er optimalisert, ikke bare for termisk ytelse, men for kompresjonsmotstand, migrasjonskontroll, komfort og lang levetid.

«A good night’s sleep» temperatur

Soveposer fra Mountain Equipment har vært på både Sydpolen og Nordpolen, over 100 ekspedisjoner til Everest. Faktisk så er det hver eneste natt gjennom hele året, et eller annet sted i verden noen som sover komfortabelt i en sovepose fra Mountain Equipment. Dette har resultert i en overlegen mengde med tilbakemeldinger og data fra mennesker som har mye erfaring med å sove ute under virkelige og ekstreme forhold. Analysen av disse tilbakemeldingene har resultert i dagens sortiment fra Mountain Equipment. I tillegg til at soveposene fra Mountain Equipment testet opp mot EN13537 laboratoriekravene, er nå alle soveposene utstyrt med en egen temperatur-rating som kalles «A Good Night’s Sleep Guaranteed». Denne ratingen er et resultat av vitenskapelig testing, utallige tester ute i naturen og på ekspedisjoner. Denne ratingen gir en indikator til minimums temperatur hvor soveposen burde være komfortabel for en erfaren bruker.

10 års garanti

Mountain Equipment dun soveposer er designet og produsert etter de høyeste mulige standarder og er laget for å vare og skal tjenestegjøre for deg i mange år. Derfor er også Mountain Equipment dun soveposer utstyrt med 10 års garanti til første kjøper. Dersom din Mountain Equipment dun sovepose har feil i komponenter, materialer og/eller håndtverk, vil sovepsoen enten repareres eller byttes*.
*Kvittering/kjøpsbevis kreves. Denne garantien dekker ikke skade forårsaket av normal bruk og slitasje, misbruk eller indirekte tap som følge av denne evt. skade.

The Down Codex

Seks år etter at Mountain Equipment lanserte “The Down codex”-prosjektet er alle Mountain Equipment dun produkter godkjent og kontrollert, slik at dunet kommer fra godkjente leverandører.
The DOWN CODEX® ble utviklet for å kontrollere og redusere risikoen for dårlig dyrevelferd og for å sikre kvaliteten på produktene fra leverandørsiden.
Målet har vært å ha verdens mest omfattende og mest åpne system for kontroll av opprinnelse blant alle outdoor merker.

Siden 2009 har Mountain Equipment vært forpliktet til at:

  • Dunen som brukes i alle produkter skal ikke komme fra fugler som plukkes for fjær mens de enda lever.
  • Dunen som brukes I alle produkter skal ikke komme fra fugler som tvangsfores.
  • Dunen som brukes I alle produkter skal komme fra fugler som vokser opp under gode forhold og til høye standarder for dyrevelferd.
  • Dunen som brukes I alle produkter skal være et bi-produkt av kjøttindustrien og fuglene skal avlives humant.

Disse prinsippene og forpliktelsene har blitt kontrollert ved å besøke gårder, slakterier og fabrikker som leverer dun til Mountain Equipment siden 2010. I samarbeide med IDFL, en internasjonalt inherent dun-testing laboratorium. Mountain Equipment var en av de første merkene i verden som gikk lenger enn å bare godta en skriftlig erklæring fra underleverandører og introduserte et besøksbasert kontrollsystem.

Siden den gang har Mountain Equipment foretatt kontroller i seks ulike land på to kontinenter. Fra Ukraina og Russland til Tyskland, Kina og Taiwan.
Mountain Equipment er også forpliktet til å forbli åpne om hvor dunen kommer I fra. Som eneste merke har vi alle kontroller og resultater åpent tilgjengelig på nett.
Jobben som Mountain Equipment har gjort siden 2009 har vært et verktøy som gir en bredere forståelse for utfordringer og muligheter som eksisterer for å skaffe og bruke naturlig dun som råmateriale.

Spor ditt dun produkt

Du finner en 12-talls kode for Down Codex på innsiden av ditt Mountain Equipment dun produkt. Alt du trenger å gjøre er å skrive dette inn på nettsiden til http://www.thedowncodex.co.uk/ for å spore opprinnelsen til ditt produkt.

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Support