343020 343020

Fällkniven F1-3G

Med 3G stål og lærslire

Varenr: 216188
3 199,-
0 stk på nettlager. Leveringstid til lager ved bestilling ca. 10 dager
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke
Få mail når varen er på lager

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerSupport
Beskrivelse

Det finnes vanlige kniver og så finnes det overlevelseskniver. Modellene F1, S1 og A1 har fulgt Fällkniven sine fans gjennom mer enn 20 år og på grunn av sin enestående kvalitet og holdbarhet kommer de til å fortsette å gjøre det i mange år til. Til tross for dette har Fällkniven som ambisjon å streve etter en stadig forbedring av knivene, noe som har ledet frem til den nyeste Pro-serien som tar begrepet overlevelseskniv til nye høyder.

  

Denne Fällkniven F1-3G er produsert i 3G stål og kommer med Lærslire.


Fällkniven begynte å utvikle disse imponerende knivene i 2010 og fem år senere kunne de endelig tilby tre overlevlseskniver som setter en ny standard for hvordan en ekte overlevelseskniv skal se ut og hvordan den skal fungere – Nemlig Pro-serien.

For å uttrykke det enkelt – En kniv er et blad og et skaft. Men om du vil at dette viktige redskapet skal være både sterkt og holdte skarpheten lenge må du produsere kniven med virkelig avansert materiale, samt inneha meget gode kunnskaper om kniver beregnet for tøffe bruksområder. Vil du dessuten ha muligheten til å kalle en kniv for profesjonell (Pro), påtar du deg et stort ansvar opp mot kunden som kjøper kniven. Dette klarer Pro-serien til Fällkniven.

Pro-serien med F1, S1 og A1 skiller seg fra sine forgjengere på følgende viktige detaljer:

  • Det laminerte VG10 stålet er byttet ut med et laminert kobolt-spesialstål (LamCoS) eller 3G stål som blant annet sikrer en sterk knivegg med veldig god skarphet i lang tid.
  • Bladene er gjennomgående tykkere, noe som gir øket stivhet og gjør at knivene tåler mer enn sine forgjengere.
  • Den avsmalnende klingen er bredere og tykkere, noe som dermed betydelig sterkere.
  • Fingerstoppen er laget i rustfritt stål og permanent montert på klingen.
  • Den konvekse eggen har blitt forfinet for forbedret kutteegenskaper
  • Selvsagt kommer disse knivene opp i en høyere prisklasse enn sine forgjengere, men med tanke på den enestående kvaliteten de har er er de på ingen måte overprisede.
  • En profesjonell overlevelseskniv skal fungere i alle værtyper og Fällkniven mener virkelig i alle værtyper. Den bær også være behagelig og komfortabel å håndtere, uansett  om det er fint knivarbeide, grovere arbeid eller i polarkulde.
  • Fällkniven har tatt høyde for alt i designet av denne suverene kniven og gir derfor livstidsgaranti på material- og produksjonsfeil.

 

Egenskaper

Stål: 3G
Hardhet : 62 HRC
Egg: Konveks
Klinge: Gjennomgående klinge (Full tang)
Skaftmateriale: Thermorun
Slire: lær

 

Mål og størrelser

Vekt (kun kniv): 153 gram
Bladlengde: 97 mm
Bladtykkelse: 4,5 mm
Totallengde: 210 mm
Coating: Blankt blad

 

Om Fällkniven

Fällkniven AB er et genuint familjeforetak med røtterne dypt plantet i Norrbottens jord. Familjen bak Fällkniven er jegere og fiskere, og har vært det i mange tiår og hvet derfor hvordan en kniv skal fungere.
Firmaet ble startet i 1984 og regnes i dag som Sveriges fremste knivspesialist. Utviklingen av egne kniver begynte i 1987 og er i dag deres fremste virksomhet.
Den nære kontakten Fällkniven har med kunder og produsenter har gitt dem en veldig god erfarenhet gjennom årenes løp, en kunnskap de bruke til å produsere verdens fremste kniver innen alle områder. Takket være kunnskapen og kvaliteten er det  i dag også kongelig hoffleverandør i Sverige.

For å være på den sikre siden utføres belastningstester på alle modeller ved Luleå Tekniske Universitet og de vet derfor alt knivene holder det de lover.
Med den kunnskapen og kvaliteten påstår Fällkniven at deres kniver er verdens sterkeste, serieproduserte rustfrie kniver.

Fällknivens filosofi

Hvorfor kjøpe en så dyr kniv fra Fällkniven?
Dette er et rett og rimelig spørsmål som kunder spør om. Hva får du egentlig i en Fällkniv? Jo, først og fremst får du en kniv som er skarp ut fra esken, en kniv som er sterk, komfortabel og beholder skarpheten meget bra. Etter 10-20 år kan dett bli snakk om å slipe om kniven tilbake til den opprinnelige formen.

Etter en rask opp slipning kan du fortsette å bruke kniven i nye ti år eller mer.
Når du kjøper en Fällkniven får du en sikker kniv som er ltestet i lang tid før kniven settes i produksjon. Som et resultat av dette er garanti og returer på disse kniven så lavt som 0,1%, noe som er helt enestående uansett hvilke produktgrupper du sammenligner med.

Dyr? Nei. Kostnadseffektiv? Ja!
Gjennom alle disse årene du har kniven, har du tilgang på en meget pålitelig kniv, gjennomtestet av både elitesoldater og personer som ferdes i villmarken i lengere perioder av gangen. Dersom du sjekker dine andre kniver tipper vi du neppe har brukt en kniv like lenge som du vil bruke en Fällkniven. Så om du ser på antall år du vil ha en kniv som yter maks og som du får et meget godt forhold til så er kostnaden pr år meget lav.

Når det gjelder kniver er det en direkte linje mellom kostnaden for kniven og kvaliteten og holdbarheten. I stedet for å tære på jordens ressurser og kjøpe mange kniver som du ender opp med å kaste fordi de ikke tilfredsstiller dine kvalitetskrav, kan du være klimasmart og spare miljøet ved å kjøpe en skikkelig kniv som holder i mange mange år.

Å kjøpe en Fällkniven sparer miljøet og du har en følgesvenn i mange mange år som ikke vil skuffe deg.

 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Alternativer
Support