308216 308216 308216

Fällkniven NL4L Frej

Meget vakker jaktkniv i topp kvalitet

Varenr: 204762
4 499,-
Midlertidig utsolgt hos leverandør
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke
Få mail når varen er på lager

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerSupport
Beskrivelse

Fällkniven Northern Light Frej er en eksklusiv kvalitetskniv for jegere og kniven kommer med skinnslire og har sin opprinnelse blant gudene. Frøy (Frej på svensk) var fredens gud i norrøn mytologi, men også den som rådde over fruktbarhet og velstand. Han var konge over troll og alver, skapninger som ikke alt for lenge siden var en «realitet» i det gamle bondesamfunnet. 

Fällkniven NL4 Frej er ikke bare en pen og vakker kniv – siden bladet er i laminert VG10 stål er kniven relativt sterk. Bladet består av ett laminert VG10-stål der eggen utgjør av Fällkniven sin berømte VG10 stål og sidene består av et tøft og helt rustfritt 420J2-stål. Denne kombinasjonen er bra siden den kombinerer alle gode egenskaper som stresspåkjenninger, styrke og skarphet i ett og samme knivblad.


En 5 mm tykk klinke er passende for de aller fleste bruksområder. Med laminat teknikk kan man beregne ytterligere 20% øket styrke sammenlignet med et vanlig VG10-knivblad.

Skaftet består av spesielt utvalgt okseskinn, et alt for oversett skaftmateriale, som gir et utrolig godt og holdbart grep. Det eldes på et meget vakkert vis og får med årene en utsøkt mørkebrun patina. Ikke påvirkes det av fett heller. Det er heller ikke påvirket av oljer og løsningsmidler og er helt ufølsomt for vann. Siden skinn, som tre, horn og ben, er et levende materiale, kan det forekomme meget tynne sprekker når bladet holdes tørt og ikke brukes.

Fällkniven fremherder selvsagt den konvekse eggen siden de anser denne som den ultimate kombinasjonen av skarphet og styrke hos en egg og det er derfor NL4 Frej også har dette.

Alle som kan noe om det å produsere kniver innser at en slik egg bare kan produseres for hånd og at dette muligens er årsaken til at 99,99% av alle kniver ikke har en konveks egg. Kniver i alminnelighet  er masseproduserte på CNC-styrte roboter og slipemaskiner som former bladene så godt de kan.
Maskinene mates med metall slik at produksjonen kan gå i  24 timer i døgnet og resultatet blir ofte bra kniver til rimelige priser. Men om man vil ha en kniv i topp kvalitet når det kommer til styrke, rustfrihet, skarphet og design finnes det enda ingen maskiner som kan tilnærme seg med en utdannet og erfaren knivmaker. Fällkniven er meget stolte over sin serie Northern Light og er klar over at de mest kvalitetsbevisste knivbrukerne kommer til å sette pris på disse  egenskapene som ligger i ekte håndtverk.

Sliren produseres i kraftig svart skinn av aller beste slag.

Egenskaper

Stål: Lam.VG10
Hardhet: 59
Egg: Konveks
Klinge: Gjennomgående bred klinge (Full tang)
Skaftmateriale: Lær (skinn)
Slire: Lær (skinn)

Mål og størrelser

Vekt (kun kniv): 199 gram
Bladlengde: 130 mm
Bladtykkelse: 5 mm
Totallengde: 244 mm
Fingerstopp: Rustfritt stål

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Alternativer
Support