308048 308048 308048

Fällkniven H1z

Solid jaktkniv med røtter i Skandinavia

Varenr: 204706
2 199,-
Midlertidig utsolgt hos leverandør
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke
Få mail når varen er på lager

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerSupport
Beskrivelse

Dette er den første ekte jaktkniven fra Fällkniven. Den har aner fra klassisk nord-skandinavisk knivbyggerkunst. Den ergonomiske fullførte designen er et resultat av årevis med søkende etter den perfekte jaktkniven der blad og skaft harmonerer med hverandre i en enestående symbiose.

Det 5mm tykke bladet, som er slipet konveks, går med nesten full bredde gjennom skaftet og er utrolig sterkt på grunn av det harde og tøffe spesialstålet. Det fyldige skaftet består av Thermorun som har nettingmønster på siden for best mulig grep som også er komfortabelt å holde i.

Fällkniven H1 er produsert i Laminat VG10 stål og kommer med Zytel slire


Ettersom kniven mangler fingerstopp bør man være en erfaren jeger, friluftsmenneske og knivbruker for å håndtere en såpass avansert kniv som modell H1.

Stålet
Bladet er produsert i et rustfritt spesialstål som heter VG10. Fällkniven har brukt dette stålet i mange år og er særdeles godt fornøyd da det er sterkt og beholdet skarpheten godt.
Det er herdet og gitt styrken 59 HRC, en hardhet som Fällkniven har funnet ut er ideelt for dette stålet når det kommer til skarphet og styrke.

Bladets funksjon
Bladet på modell H1 ser kanskje lite spesielt ut og det er derfor en god grunn til å fortelle om bladets form.
For det første – En ekte jaktkniv kan han mange typer utseende og kan fungere godt uansett hvordan designet er på bladet. Det er som regel den som holder i skaftet som bestemmer hvordan kniven skal fungere til syvende og sist.

Dersom du ikke vet hvor du skal sette snittet på et nedlagt byttedyr har det ingen betydning for den kniven du benytter – det slutter med feilsnitt, hår i buken, gjennom hinner og blod over alt. Men kombinasjonen av en erfaren jeger og en godt designet kniv er uslåelig!
Snittet ligger der det skal, byttet er rent og ikke fullt av løse hår, ingen forurensing av kjøttet og alle hinner er hele. Dette gir jegeren en maksimal kjøttmengde fra byttet sitt.

Bladdesign
Den optimale jaktkniven ser ut som modell H1! Det er nytt at jaktkniver bare skal ha 6-7 cm korte blad – Den beste bladlengden er rundt 10-13 cm. Se bare på de profesjonelle slakterne sitt knivutstyr.

Lengden må riktig nok kombineres med design som gir brukeren en lan og effektiv egg som hjelper til med å flå dyret. Det er også viktig at knivspissen er utformet slik at den har en velfungerende evne til å penetrere skinnet ettersom en kniv har to funksjoner på bladet – En egg og en spiss. Spissen på Fällkniven H1 er designet slik at den trenger gjennom skinnet, men ikke går inn i kjøttet når man åpner bakbenet på et dyr med pels.

Trendsetter
Fällkniven modell H1 er jaktkniven med stor J!
Alt er perfekt tilpasset for maksimal funksjon i ulike situasjoner. Det harde og tøffe stålet, det sterke 5mm tykke bladet, den konvekse slipede klingen som er både skarpt som et barberbladskarpt og som du kan stole på, den rette ergonomiske formede skaftet i gripesikkert Thermorun-gummi, det utrolige kompakte formatet. Blant erfarne jegere og ekte friluftsmennesker kommer Fällkniven modell H1 til å være det opplagte valget. Fraværet av en fingerstopp er intet tap for den som vet hvordan man håndterer en kniv.

Egenskap

Stål: LamVG10
Hardhet: 59 HRC
Egg: Konveks
Klinge: Gjennomgående klinge (Full tang)
Skaftmateriale Thermorun
Slire: Zytel

Størrelser og mål

Vekt (kun kniv):  181 gram
Bladlengde: 100 mm
Bladtykkelse: 5 mm
Totallengde: 210 mm

 

Om Fällkniven

Fällkniven AB er et genuint familjeforetak med røtterne dypt plantet i Norrbottens jord. Familjen bak Fällkniven er jegere og fiskere, og har vært det i mange tiår og hvet derfor hvordan en kniv skal fungere.

Firmaet ble startet i 1984 og regnes i dag som Sveriges fremste knivspesialist. Utviklingen av egne kniver begynte i 1987 og er i dag deres fremste virksomhet.

Den nære kontakten Fällkniven har med kunder og produsenter har gitt dem en veldig god erfarenhet gjennom årenes løp, en kunnskap de bruke til å produsere verdens fremste kniver innen alle områder. Takket være kunnskapen og kvaliteten er det  i dag også kongelig hoffleverandør i Sverige.

For å være på den sikre siden utføres belastningstester på alle modeller ved Luleå Tekniske Universitet og de vet derfor alt knivene holder det de lover.

Med den kunnskapen og kvaliteten påstår Fällkniven at deres kniver er verdens sterkeste, serieproduserte rustfrie kniver.

Fällknivens filosofi

Hvorfor kjøpe en så dyr kniv fra Fällkniven?
Dette er et rett og rimelig spørsmål som kunder spør om. Hva får du egentlig i en Fällkniv? Jo, først og fremst får du en kniv som er skarp ut fra esken, en kniv som er sterk, komfortabel og beholder skarpheten meget bra. Etter 10-20 år kan dett bli snakk om å slipe om kniven tilbake til den opprinnelige formen.

Etter en rask opp slipning kan du fortsette å bruke kniven i nye ti år eller mer.
Når du kjøper en Fällkniven får du en sikker kniv som er ltestet i lang tid før kniven settes i produksjon. Som et resultat av dette er garanti og returer på disse kniven så lavt som 0,1%, noe som er helt enestående uansett hvilke produktgrupper du sammenligner med.

Dyr? Nei. Kostnadseffektiv? Ja!
Gjennom alle disse årene du har kniven, har du tilgang på en meget pålitelig kniv, gjennomtestet av både elitesoldater og personer som ferdes i villmarken i lengere perioder av gangen. Dersom du sjekker dine andre kniver tipper vi du neppe har brukt en kniv like lenge som du vil bruke en Fällkniven. Så om du ser på antall år du vil ha en kniv som yter maks og som du får et meget godt forhold til så er kostnaden pr år meget lav.

Når det gjelder kniver er det en direkte linje mellom kostnaden for kniven og kvaliteten og holdbarheten. I stedet for å tære på jordens ressurser og kjøpe mange kniver som du ender opp med å kaste fordi de ikke tilfredsstiller dine kvalitetskrav, kan du være klimasmart og spare miljøet ved å kjøpe en skikkelig kniv som holder i mange mange år.

Å kjøpe en Fällkniven sparer miljøet og du har en følgesvenn i mange mange år som ikke vil skuffe deg.

 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Alternativer
Support