456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197 456197

Espegard Bålmat pakke

Alt du trenger til matopplevelser ute

Varenr: 253756
3 199,-Kampanjepris
3 999,-Ordinær pris
0 stk på nettlager. Leveringstid til lager ved bestilling ca. 10 dager
 • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke
Få mail når varen er på lager

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Espegard Bålmat pakke er fylt med det du trenger for små og store matopplevelser utendørs. Det perfekte tilbehøret til deg som bruker bålpanner ofte eller lager mat over et bål hele året.

 

 • Mye utstyr til matlaging utendørs
 • Flott Trekasse for oppbevaring
 • Panner og gryter for matlaging på bål
 • Vaffel- og toastjern i støpejern
 • Oppskrifts- og inspirasjonsbok

 

Pakken inneholder

 • Espegard oppbevaringsbenk/trekasse
 • Espegard vaffeljern
 • Espegard toastjern
 • Espegard stekepanne
 • Espegard popcorngryte
 • Espegard kaffekjele 2,5 L
 • Espegard suppegryte 6L
 • Espegard grillspyd x 2 stk
 • Fridas bålmat - Mine favoritter oppskriftshefte

 

NB! Når kassen er pakket sammen og skal oppbevares burde den settes  under tak eller i garasje når den ikke er i bruk.

 

Espegard oppbevaringsbenk/trekasse

Solid kasse som utstyret leveres i. Den kan gjerne brukes videre som oppbevaringskasse, eller som benk rundt bålet. Håndtakene gjør den enkel å flytte. Kassa er ubehandlet og kan gjerne beises eller males i favorittfargen. Ettersom lokket ikke er tett bør den stå under tak.

 

Espegard vaffeljern

Vaffeljernet fra Espegard er en vinner utendørs – enten du koser deg hjemme ved bålpanna eller på tur. Vafler smaker nydelig sammen med bålkaffe.

Når du skal steke vafler så pass på at varmen er god, men ikke for høy: Du bør ikke ha vaffeljernet direkte i flammene, men heller over glørne. Varm begge sidene av vaffeljernet og ha litt ekstra smør i jernet før du starter stekingen av vaflene.

 

Espegard toastjern

Toast smaker aller best ute i friluft. Det er mye spennende du kan putte mellom skivene, søtt som salt. La praten gå rundt bålet, mens du venter på at toasten skal bli gyllen og crispy.

Ved steking av toast må du ikke spare på smør eller olje ved steiking. Viktig å huske at du må settes toastjernet med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt.

 

Espegard steikepanne

Liten nok til å puttes i tursekken. Stor nok til å diske opp med den ene godbiten etter den andre. Her lukter det egg og bacon, små pannekaker og ørret som krøller seg i panna.

Ikke spar på smør eller olje ved steiking. Settes inn med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt. For å sjekke om steikepanna er klar for steiking kan du  teste med noen dråper vann. Fordamper vannet umiddelbart er du klar for kokkelering.

 

Espegard Popcorngryte

Å lage popcorn over bålet i det fri er en opplevelse. Karamellpopcorn i barnebursdagen blir garantert populært.

 

Slik popper du popcorn i popcornkjele

 1. Hell olje som tåler høy varme i gryta. Dekk bunn.
 2. Putt et par popcorn i gryta. Når de popper vet du at gryta er varm nok.
 3. Ha alle popcornene i gryta og rør rundt slik at alle får et oljelag på seg. Legg på lokket og vent i noen minutter til showet er i gang. Pass hele tiden på at flammene ikke stikker over gryta.
 4. Underveis er det viktig å riste på gryta, så alle popcornene popper.
 5. Når underholdningen er over tar du gryta vekk fra varmen, salter og serverer.

 

Espegard kaffekjele 2,5 liter

For en smakfull og fyldig bålkaffe er det bare å fyre opp bålpanna med småkløyvd ved. Når du har fått mye glør eller flammene er passe små er det klart for koking. Fyll kjelen med friskt, kaldt vann og heng kaffekjelen i kjettingen over glørne. Når vannet koker tar du kjelen bort fra bålet. Ha i ca. 60 gram kokekaffe pr. liter vann. Rør om med en skje eller pinne og la kjelen trekke i ca. 6 minutter på et lunt sted. Rør en gang til og vent i 2 minutter, slik at all kaffegrut synker til bunns før du serverer… nyt!

Vedlikehold av den rustfrie kaffekjelen

Kjelen vaskes med varmt såpevann og tørkes etter skylling. Tips! Prøv gjerne vår egen Espegard Bålkaffe. Den er nøye utvalgt for å gi en aromatisk og smaksrik opplevelse rundt bålet.

 

Espegard suppegryte 6L

Smakfulle supper finner man over hele vår klode. Potetsuppen «Locro de papa» fra Andesfjellene, fransk løksuppe og Øst-Europas nasjonalsuppe «Borsj» er tre herlige eksempler. Hva med en varm, kremet soppsuppe ute i vinterkulda? Om alt lages fra bunnen av eller om det er en større porsjon turmat velger du selv.

Brukstips til suppegryte

Bruk redskaper av silikon, plast eller tre. Emaljen kan knuse eller bli skadet hvis det faller på en hard overflate. Gløgg kan skade emaljen og bør ikke brukes i gryta.

 

Espegard grillspyd x 2 stk

Det er alltid stas å grille sin egen pølse over bålet. Grillspydet gjør pølsegrillingen enklere og er gjerne fast inventar i tursekken ute i villmarka. i denne pakken følger det med 2 stk grillspyd.

 

Fridas bålmat oppskriftshefte

Fridas Bålmat - Mine favoritter, er en samling inspirerende samling av 30 gode matoppskrifter, slik at du kommer i gang med kokkeleringen ute med gode råd og tips.

 

Størrelser og mål

Vekt: 28 kg

Lengde: 80 cm

Bredde: 40 cm

Høyde: 43 cm

 

 

Bruk og vedlikehold av støpejern

Støpejern har vært brukt i flere hundre år og er et av de beste materialene som finnes til matlaging. De unike varmeegenskapene sørger for jevn varme som frembringer de aller beste smakene i maten.

 

Bruk av støpejern

Alle Espegard rene støpejernsprodukter er laget av rå støpejern. Det betyr at overflaten i stålet er ubehandlet og porøst, med tusenvis av små porer. I motsetning til produkter med non-stickbelegg må rent støpejern mettes med fett for å sikre en optimal stekeoverflate. Til gjengjeld får du et produkt som blir bedre og bedre, og setter god smak på maten.

 

Med riktig stell og behandling skaper du et naturlig slippbelegg, og får et produkt som varer i generasjoner.

 1. Skyll jernet med vann og tørk av.
 2. Sett stekeflaten godt inn med fett/olje som tåler høy varme, for eksempel kokosfett. Stryk fettet utover og opp langs kantene med papir eller en pensel.
 3. Varm opp jernet over ønsket varmekilde. La den stå helt til det oser godt. Ta den vekk fra varmen.
 4. Tørk av overflødig olje og sett den over varmen igjen, til resten av fettet fordamper.
 5. Eventuelt gjenta behandlingen til porene i jernet er godt mettet med fett.
 6. Jernet er nå klart til bruk. Formvarm jernet og ha i fett. Når smøret er gyllent skummete, eller oljen svakt bølgete, er det klart for steking. Blir det for høy varme under stekingen risikerer man at maten brenner seg fast. Utendørs er det smartest å kokkelere over små flammer eller glør. Det gir jevnest varme. Ellers må man prøve seg litt fram når man lager mat over bålpanna.

 

Rengjøring av støpejern

Alt støpejern vaskes med varmt vann og en oppvaskbørste. Vasken går lettest når jernet fremdeles er litt lunkent. Bruk en skrubb om nødvendig og unngå såpe så langt som mulig. Tørk jernet, så setter du hele inn med et tynt lag med fett. Husk at rå støpejern må oppbevares tørt slik at det ikke ruster.

 

Vedlikehold av støpejern

Jo mer du bruker et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. Det er en god indikasjon på at den er riktig behandlet. Gjør det til en enkel rutine å sette det inn med fett etter bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast, stekeresultatet blir optimalt og jernet ikke ruster.

 

Espegard sine gode båltips

 • Bruk TØRR ved. Våt ved ulmer og gir masse røyk. Det samme gjelder fersk ved.
 • Bruk SMÅKLØYVD ved. Det tar lengre tid å få skikkelige flammer i grove vedkubber.
 • Legg på ved JEVNLIG. Ikke vent til det er lite glør. Da tar det lengre tid å få flammer igjen.
 • Vi anbefaler Espegard Tennull for enkel opptenning av bålet.

 

Historien om Espegard

Historien om Espegard starter ute i skogen på midten av 80-tallet i Hallingdal. Med utgangspunkt i en lidenskap for hogstarbeid, så vi behovet for å gjøre produksjonen av ved mer effektiv. Først ut ble Espegardsekken. Unik kvalitet gjorde det til at den spredte seg med rekordfart i markedet, og medvind skapte rom for ytterligere produktutvikling. 

 

I dag har Espegard alt som trengs for håndtering av ved, og vi er ledende på vedemballasje i Norden.


Espegard er en bedrift som bruker mye tid ute i naturen. Her tester vi våre produkter i sitt rette element og får inspirasjon til nye ideer. Sånn som tretjæra. Lukten av ei solvarm Hallingstue satt oss på tanken om starte opp med dette tradisjonsrike produktet. Med en historie som strekker seg tilbake til Vikingtiden, er vi nå med på å ta tjæra videre inn i vår tid.


Skogen er stor og byr på mange muligheter. 35 år med fokus på kvalitet har etter hvert gitt god erfaring, og vi strekker oss hele tiden fremover i forhold til produktutvikling og forbedring. Vårt mål er å legge til rette for mer tid ute, enten det er snakk om arbeideren, familien eller friluftsentusiasten.

 

Kvalitet på produktene

Espegard lager produkter med utgangspunkt i den norske naturen gjennom fire årstider. Designet og kvaliteten er utviklet med tanke på å tåle all slags vær. Vi opererer ikke i lettvekterklassen, men har fokus på robuste materialer som vil følge deg i friluftslivet gjennom mange år.


Alle produktene til Espegard er laget for å være ute, og naturen er på den måten vår viktigste forsøksperson.

 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Alternativer
Andre kjøpte også
Support