Ut på tur med ”panorama” teltet fra Fauna!

 

Endelig er det sommer og ferie. Det er på tide å nyte det naturen har å by på og lade opp batteriene for nye hverdager utover 2018. Skal du på telttur i sommer eller høst så har jeg en liten anbefaling og kommer med!
Denne ferien har jeg pakket med meg et telt fra Fauna som heter F3 Pro Camp og er betegnet som et tremannstelt . Når du gir et telt navnet «Pro Camp» så legger du lista høyt og ikke minst mine forventninger til teltet. 

 

 

Teltet  har en vekt på ca 3,8 kg og kommer levert i en fin innpakning. Dette er ikke av de aller letteste teltene du kan få kjøpt i denne klassen, men det skiller kun noen få gram til andre telt i samme klasse. I tillegg får du også med en bunn som enkelt kan monteres med glidelås i inngangspartiet. Dette er ikke med i alle andre telt, så vekta kan forsvares med at her har du ALT.

 

La oss snakke om da vi prøvde teltet i Geiranger første gangen!

 

I år hadde jeg gleden av å ha med meg turfølge, noe som gjorde at vi fikk sjekket hvor god plass det egentlig var i teltet når begge hadde med seg mat og utstyr for noen dager. Teltet kommer, som nevnt tidligere, i en fin innpakning som enkelt får plass i sekken eller kan festes på utsiden ved behov.

 

Jeg personlig bruker en Bergans 130 L sekk når jeg er på tur for at dette er en behagelig sekk, men også en sekk med god plass. Det var ikke noe problem å plassere Fauna teltet nederst i sekken sammen med sovepose, liggeunderlag, klær, mat og annet utstyr.

 

 

Etter en lengere tur var vi endelig klare for å finne en plass å campe for natta. Nå når det er sommer og det er varmt på dagen, så vil kveldene opp i høyden ofte by på noen kalde værtrekk eller synkende temperaturer. Det er derfor veldig greit å ha med seg et telt som var så enkelt å sette opp.

 

På ca. 3 min fra vi hadde åpnet opp posen med teltet for første gang, så var det oppe og forankret i jorden. Teltet har en enkel brukerveiledning, så hvem som helst på egenhånd kan sette opp teltet. Teltet har tre innganger for stenger. De to yttterste stengene var like lange, mens den midterste var noe lengere. De orange pluggene var enkle å se og ikke minst vanskelig å rote bort, noe som jeg var veldig glad for.

 

Når du har bestemt deg for at Geirangerfjorden skal være utsikten så blir du veldig skuffet om du skal måtte sitte i kaldvind, regn eller må flukte fra mygg og knott. Fauna Procamp 3 virker til å ha tenkt på absolutt alt. Telte som har 2 innganger har også myggnetting i begge inngangen som gjør at du kan få en fantastisk utsikt fra inne i telte og ut!

 

Dette er grunnen til at jeg kaller det panorma-teltet. Det å kunne sitte inne i telte og ha en utsikt var bare helt fantastisk da vind og mygg meldte sin ankomst. Den gode plassen teltet hadde å by var god å ha når alt av utstyr skulle inne og ikke minst 2 personer som ville nyte den fantastiske utsikten.

 

 

Når morgenen kom var det klart for den store sjekken «hvordan er det med kondens?». Teltet er utstyrt med to luftehull, og hadde ikke noe problem med å holde ute det meste av fukten, men selvsagt var det noe fukt å observere mellom innerteltet og ytterteltet.

 

Vi tok ut innerteltet og åpnet opp, for å se hvordan prosessen med å tørke ut fukten ville fungere. I mellomtiden tok vi oss tid til litt frokost. I løpet av den timen vi brukte på å spise å slappe av, hadde 10 plussgrader og litt vind fint klart å tørke opp teltet og vi kunne starte nedpakking.

 

Som de aller fleste sikkert er enig ,i så er alt som kommer fint innpakket nesten umulig å få inn igjen i samme form og like kompakt. Dette problemet skulle jeg endelig få slippe å oppleve. Fauna F3 Pro Camp var like kompakt og lett å få ned i sekken som det var da vi tok det ut kvelden før. Det eneste Fauna ikke kunne hjelpe oss med på denne turen var selve gåturen ned igjen, så jeg er fornøyd!

 

Når jeg går til innkjøp av noe nytt, så tar jeg alltid vare på eller tar med meg det gamle for å ha en «backup». Dette i tilfelle jeg ikke er fornøyd eller om det skulle være noe problem med det nye. Når det gjelder dette teltet så er jeg ikke i tvil om hva jeg synes.

 

Teltet har absolutt alt du kan forvente deg av et telt i denne klassen, og kan i tillegg reklamere med en utsikt ingen andre kan tilby så vidt jeg vet om. Er du av den som liker å reise på tur og bruke tiden ute i naturen, så er dette et telt for deg om også utsikten spiller en viktig rolle. Siden teltet har et slitesterkt ripstop gulv i nylon, så gjør det at du fint kan ha med deg dyr uten at du skal være bekymret for at noe blir ødelagt.

 

Gulvet kan enkelt tas ut ved bruk av glidelås om du ønsker bakkekontakt. En annen ting som også er verdt å vite er at alle stresspunkter er forsterket, stangkanalene er flate og følger ytterduken. Noe som hjelper veldig på i de lengere løp. Selv om teltet er noen gram tyngre (ca. 500 g) enn enkelte telt fra andre leverandører, så ville jeg ikke spart meg de grammene for å miste utsikten og funksjonaliteten til dette teltet.

 

 

Absolutt en anbefalning!

For deg som ønsker litt fakta og spesifikasjoner:

 

Unik forteltskonstruksjon produsert i svært lette og sterke materialer. Forteltet har myggnetting hele veien rundt og fastsydd bunn med glidelås som gjør at man kan lage mat beskyttet for mygg og andre småkryp samtidig som utsikten kan nytes. Plassen er også ypperlig til bagasje og firbeinte turkamerater. Alle stresspunkter er forsterket og stangkanalene er flate og følger ytterduken. 

 

  • Gulv i nylon 210 ripstop, 70 D, med vannsøyle på 5000 mm(pu-coating)
  • Ytterduk i nylon 66 ripstop, 33 D, silikonbehandlet med vannsøyle på 3000 mm
  • Innertelt i pustende og vannavstøtende nylon ripstop 30 D
  • Ekstra beskyttelse mot UV-stråler
  • V-plugger i aluminium
  • Dobbelsydde stangkanaler
  • Glidelåser: YKK
  • Refleks i glidelåser og bardunfester
  • Teltstenger i aluminium
  • Vekt ca 3,8 kg