Swarovski Optik – See the unseen

Swarovski Optik er en av verdens mest anerkjente kikkertprodusenter. Selskapet ble grunnlagt av Daniel Swarovski, og er fortsatt en familiebedrift, i Swarovski-gruppen. Produksjonen skjer i egen, moderne fabrikk, i en liten by; Tyrol i Absam, Østerrike. De har ca 800 ansatte, eget utdanningsprogram som går over 3,5 år, og egen barnehage for barna til de ansatte.


Swarovski Optik har kun produkter i den øvre prisklassen, og kvaliteten er i toppklassen både optisk og mekanisk. I 2001 lanserte Swarovski en ny coating, under navnet «Swarobright coating». Dette ble en stor suksess! Glasset slipes gjentatte ganger og coatingen legges på prismene og øker bl.a. lysgjennomgangen. Alle Swarovskis kikkertmodeller er nitrogenfylte og vanntette. For fuglekikkere og jegere er Swarovski sine kikkerter et godt verktøy. Om man spotter lenge etter fugler ved sjøen, eller reinsdyr i fjellene er det godt å ha optikk som «hjelper» øynene dine lenge. 

 

Håndkikkert

Håndkikkertene fra Swarovski kommer i forskjellige serier; CL Pocket, Habicht, CL Companion, EL, SLC og EL Range. CL Pocket er den minste, Habichten er den tradisjonsrike og EL Range har innebygget avstandsmåler. De optiske egenskapene til håndkikkertene gir høy kontrast og oppløsning, naturlig fargegjengivelse, har gode motlysegenskaper og høy kantskarphet. Rent optisk er forskjellene små ved de forskjellige seriene; mens bruksegenskaper, form, ergonomi og fokusering varierer. 

Riflekikkert

En god riflekikkert sikrer deg under dårlige lysforhold og gir deg større utbytte av jaktsituasjonen. Swarovski sine riflekikkerter er lyssterke, har høy kontrast, naturlig fargegjengivelse, gode motlysegenskaper og høy kantskarphet. Seriene som produseres nå er z3, z5, z6i, x5, z8i og nyheten DS.


Z8i har 8x zoom, 30mm rør og flex retikkel på to modeller (kan variere med lysprikk eller opplyst sirkel). Du kan kjøpe ballistisk tårn som tilvalg, til både høye- og sidejustering.

 

DS har innebygget avstandsmåler, som korrigerer treffpunkt ved å trykke på en knapp. Skyt inn rifla på 100m, legg inn ballistikk og vind på mobilappen, som via bluetooth overfører dette til riflekikkerten. Når du skal skyte, trykker du inn knappen for avstandsmåling, og den røde lysprikken vil vise treffpunktet ditt. 

 

Spotting Scope

Alle Swarovski teleskop er gummiarmert, som gir god beskyttelse ved støt, og er ekstra lyddempende. Den matte overflaten hindrer refleksjon, som kan skremme dyrelivet. Teleskopene er nitrogenfylte, vann og duggtette, med dekkglass i okularenden som hindrer støv, skitt og vann å komme inn på prismet når okularet skal skiftes/fjernes. Teleskopene leveres med fast solblender som kan trekkes ut og stativfot som passer rett ned i et swarovskistativ. Bruksområder kan være; fuglekikking, skytebane, skiskyting, jakt og digiscoping (fotografering).


Kvaliteten på optikken gjør det mulig å bruke dem som fotoobjektiver. Det er utviklet forskjellige adapter for speilreflekskamera, kompakt kamera og mobiltelefoner, men disse kan også brukes ved å ta bilde gjennom okularet. 

Tilbehør

Av tilbehør til håndkikkerter, riflekikkerter og teleskop finnes det mye å velge i. 


Til håndkikkerter finnes gode, ergonomiske bærereimer, kikkertbeskyttelse og flytende reimer; om du skulle være så uheldig å miste kikkerten i vannet en solskinnsdag på sjøen. Til riflekikkerten finnes ballistisk tårn, linsebeskytter, solblender med mer. Dette er tilbehør som kan gjøre skytetrening og jakt hakket morsommere og enklere. Til spotting scope finnes stativer, trekk og kameraadapter i forskjellige former. Vi anbefaler å bruke linserensesett som er spesielt utviklet av Swarovski, for å sikre riktig rengjøring.

 

Garanti

Swarovski har en garantitid på 10 år på håndkikkerter, riflekikkerter og teleskop. Det finnes noen unntak fra Swarovskis 10 års fabrikkgaranti; Swarovski EL?Range håndkikkerter med avstandsmåler har 10 års garanti på selve kikkerten, 2 år på elektronikken. For mer detaljer henviser vi til garantikortet som følger med hvert enkelt produkt.

Returservice

Kunder som har en kikkert eller et teleskop som de vurderer å få reparert, kan sende produktet til oss. Fabrikken undersøker produktet og hvis reparasjonen omfattes av garanti, blir produktet reparert straks og sendt tilbake uten kostnader for kunden. Hvis fabrikken mener defekten/skaden ikke omfattes av garanti, mottar kunden et kostnadsoverslag. Mottar ikke Swarovski noen aksept fra kunden på kostnadsoverslaget, blir kikkerten returnert ureparert – uten kostnad for kunden. Før du evt. sender inn din kikkert, anbefaler vi deg å ringe oss så du får hjelp i forbindelse med innsendingen. 

 


Vi som jobber hos Skitt Jakt er ivrige skyttere og jegere, hvor flere av oss bruker Swarovski Optik jevnlig. Vi er flere ansatte som har vært på kurs i Østerrike, på Swarovski fabrikken med veldig lærerikt og spennende innhold.

 

Ta gjerne kontakt, så hjelper vi deg å velge riktig optikk til deg og ditt bruk!